1 Lăsaţi greutăţile să vă zdruncine relaţia

Secretul pentru a trece peste clipele dificile în doi constă în a nu pierde din vedere ceea ce este mai important:faptul că voi vă iubiţi. Învaţă să priveşti crizele ca pe o oportunitate prin care poţi afla care vă sunt limitele. O relaţie sănătoasă se bazează pe încredere,iar în momentele grele ai ocazia să descoperi cam cât de implicat este partenerul tău.

2 Împărţiţi treburile casnice musai „jumi-juma”

Oricare femeie visează la o situaţie ideală,în care responsabilităţile casnice îi revin şi partenerului,în mod egal. Un cămin este mai simplu de administrat dacă fiecare ştie care sunt îndatoriririle lui,însă în cele mai multe cazuri acest scenariu este imposibil.

Pentru a evita eventuale conflicte,poate că responsabilităţile casnice ar trebui asumate de fiecare partener în funcţie de abilităţile lui. În loc să te enervezi,gândeşte-te astfel:soţul tău este priceput la cumpărături şi astfel compensează faptul că-i un dezastru în ceea ce priveşte menţinerea curăţeniei. Încearcă să-i descoperi abilităţile,încurajează-l să-şi asume mai multe sarcini care i se potrivesc şi închide ochii la micile greşeli,cum ar fi faptul că a uitat să ducă gunoiul.

3 Nu mergeţi la culcare  până nu rezolvaţi o problemă

Se spune că nu este bine să mergi la culcare certat,dar în anumite situaţii poţi face o excepţie. Poate că tu ai dreptate într-o discuţie,dar ai încercat să priveşti situaţia şi din perspectiva lui? Încăpăţânarea ta poate dăuna grav relaţiei. Se spune că noaptea este un sfetnic bun,aşa că e mai bine să amâni discuţiile lămuritoare până a doua zi,timp în care vei putea analiza problema şi din alt unghi. În acest mod veţi găsi o soluţie de compromis,în care niciunul să nu rămână cu frustrări.

4 Tu te aştepţi ca el să ştie ce-ţi doreşti

Prin definiţie,bărbaţii nu sunt prea atenţi la detalii. Crezi că ar trebui să vadă că maşina are nevoie să fie spălată? Crezi că ar trebui să simtă că ai avut o zi proastă la serviciu şi ai nevoie de o îmbrăţişare? S-ar putea să nu observe nici ceea ce e evident,deci vorbeşte deschis cu el şi spune-i ce-ţi doreşti. În fond,nu putem avea pretenţia ca bărbaţii să ne citească gândurile,nu-i  aşa?

5 Subestimaţi puterea gesturilor mici

Vrei să-i dăruieşti bilete la meciul echipei sale favorite,dar nu găseşti momentul oportun. Renunţă să mai planifici astfel de surprize şi gândeşte-te cum poţi să-l surprinzi zilnic prin gesturi mărunte. Faptul că dimineaţa găseşte cafeaua gata făcută sau că i-ai trimis un mesaj în care i-ai spus cât de mult îl iubeşti poate îmbunătăţi felul în care el priveşte relaţia voastră. În plus,aceste gesturi îl încurajează să găsească modalităţi prin care să te surprindă la rândul lui.

6 Nu vă cereţi unul altuia ajutorul

Că tot vorbeam despre sarcini în cămin mai devreme,faptul că eşti mereu pe fugă îşi pune amprenta şi asupra rutinei zilnice. Seara vii obosită şi te gândeşti că vasele murdare mai pot aştepta până a doua zi,iar în timp ajungi să amâni tot mai multe sarcini. Pentru a nu fi catalogată drept o fire mai delăsătoare,nu te sfii să-i ceri ajutorul partenerului tău când simţi că situaţia te depăşeşte. În felul acesta,şi el va putea apela la tine când situaţia o va cere.

7 Aşteptaţi să vă vină  cheful de sex

Scenariul ideal în care aştepţi să ajungi acasă pentru a fi cu el rămâne de cele multe ori la stadiul de fantezie. Poate nu vei mai avea chef de nimic atunci şi,fără să-ţi dai seama,pot trece săptămâni fără să aveţi relaţii intime. Renunţă la instinctul de autoconservare care-ţi spune să te bagi direct în pat şi priveşte sexul ca pe o modalitate plăcută prin care să scapi de stres.