Gutuile au acţiune antiseptică,antiinflamatoare şi diuretică,iar antioxidanţii din aceste fructe ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi,care au un rol nociv,favorizând apariţia unor afecţiuni,îmbătrânirea pielii şi a vaselor de sânge.

Stimulează imunitatea

Cum gutuile au un conţinut ridicat de vitamina C (asigură 23% din necesarul zilnic al organismului) cât şi de minerale,precum fosfor,potasiu,fier şi magneziu,se numără printre fructele care au mare grijă de sistemul tău imunitar. Astfel,previn apariţia răcelilor şi a gripei. Este indicat să mănânci câte o gutuie proaspătă,în fiecare zi,timp de 2-3 săptămâni. Gutuile proaspete sunt recomndate şi pacienţilor cu cancer,căci conţin vitamina B17,care ajută la distrugerea celulelor canceroase,potrivit mai multor studii recente.


Citeşte şi:

7 motive ca să faci o cură cu gutui

Top 7 remedii cu gutui


Compotul ajută digestia

Fibrele conţinute de gutui sunt un remediu ideal pentru persoanele care au probleme cu digestia. Nu trebuie decât să bei o cană de compot dimineaţa,pe stomacul gol. Şi cei care suferă de sindromul colonului iritabil îşi pot ameliora simptomele cu ajutorul gutuilor. Acest fapt se datorează taninului,care are efect de reducere a secreţiilor mucoasei intestinale. Dai pe răzătoare o gutuie de mărime potrivită,apoi amesteci cu 2 linguri de miere. Iei câte 2-3 linguri,de 2 ori pe zi.

Protejează inima

Pectinele,fibre solubile,care se regăsesc în gutui,reduc nivelul de colesterol rău din sânge,ceea ce înseamnă că oferă protecţie împotriva afecţiunilor inimii. Pot fi consumate proaspete sau coapte. Şi persoanele care suferă de hipertensiune arterială pot ţine o cură cu suc de gutui,câte 2 pahare pe zi. Acesta reduce tensiunea,datorită conţinutului ridicat de potasiu.

Indicate în curele de slăbire

În 100 de grame de gutui se găsesc numai 57 de calorii,ceea ce înseamnă că aceste fructe nu trebuie să lipsească din meniul femeilor aflate la dietă. Aşadar dacă ţii dietă,îţi poţi începe dimineţile cu o cană de suc de gutui. Sucul proaspăt de gutui ajută şi la vindecarea pancreatitei acute. Cei afectaţi trebuie să bea o jumătate de cană de suc,zilnic,timp de 1 lună de zile.