Sigur vei reuşi să slăbeşti într-un timp mai scurt dacă mănânci 2-3 gutui pe zi. Le poţi mânca în stare crudă, fierte, coapte sau sub formă de suc, în compoturi, tocăniţe. Uite cum poţi prepara o tocăniţă muntenescă cu gutui:

Ingrediente

½ kg ceapă

25 ml bulion

200 g roşii

400 g prune uscate

½ kg gutui

300 g măsline

ulei

25 g zahăr

sare

1 lămâie

1 legătură pătrunjel

Preparare

Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei încins. Stingi cu bulion, apoi adaugi roşiile descojite şi tăiate bucăţi. Laşi totul la fiert 10 minute, la foc mic.

Speli prunele în apă caldă şi le adaugi în sos. Cureţi gutuile de coajă şi seminţe, le tai bucăţi şi le căleşti în ulei, separat.

Opăreşti măslinele, le speli în apă rece şi le adaugi în sosul de roşii, peste prune. Procedezi la el cu gutuile şi le fierbi laolaltă încă 5-10 minute. Înainte de a stinge focul, adaugi zahărul, sarea, lămâia feliată şi pătrunjelul tocat.

Află meniul pentru o zi care include gutui pe clicksanatate.ro.