Medicina chineză ne arată ce zone ale feţei se află în strânsă legătură cu organele corpului şi când existe anumite dezechilibre în organism,majoritatea observându-se la exterior prin apariţia petelor,a eczemelor,coşurilor sau a schimbării culorii pielii.
 

Frunte-pot apărea probleme la nivelul intestinelor subţiri şi a vezicii biliare

Dacă îţi apar coşuri,iritaţii sau eczeme pe frunte înseamnă că mănânci prea multe grăsimi şi alimente conservate,care duc la încetinirea digestiei. Poate fi vorba şi de un consum prea mare de zahăr şi alcool,de nopţi pierdute şi stres.

Soluţia:consumă alimente proaspete,bea multă apă,dormi mai mult şi evită consumul de alcool.
 

Între sprâncene-pot apărea probleme la nivelul ficatului

Dacă te doare între sprâncene,înseamnă că sistemul tău digestiv se simte obosit şi are nevoie de mult timp pentru a digera produsele de origine animală. Este posibil,de asemenea,să fii alergic la anumite alimente.

Soluţia:consumă alimente proaspete,plimbă-te mai des în natură,fă yoga sau alt tipuri de exerciţii care să te ajută să te relaxezi.
 

Sub pleoapele inferioare ale ochilor-pot apărea probleme la nivelul rinichilor

Dacă pielea de sub ochi este mai închisă la culoare sau simţi dureri în această zonă,de vină ar putea fi consumul de alcool,tutunul,circulaţia deficitară a sângelui sau inima care este slăbită.

Soluţia:redu consumul de cafeină şi de alcool,evită să bei băuturi care conţin îndulcitor artificiali,iar în schimbul lor consumă cât mai multă apă.
 

Nas-pot apărea probleme la nivelul inimii

Dacă apar modificări ale aspectului pielii în zona nasului,este foarte probabil să ai probleme cu circulaţia sângelui,să ai colesterolul mare sau tensiunea ridicată.

Soluţia:verifică-ţi nivelul colesterolului şi reglează-ţi tensiunea arterială,dacă este necesar. Pentru a-ţi detoxifica organismul,ba ceai verde şi fă mişcare.
 

Obraji-pot apărea probleme la nivelul plămânilor

Fumatul în exces,poluarea şi astmul pot afecta plămânii,lucru care se poarte observa la nivelul pielii de pe obraji.

Soluţia:Evită consumul alimentelor procesate,renunţă la tutun şi foloseşte produse cosmetice care nu conţin parabeni şi alte substanţe toxice.
 

Bărbie-pot apărea probleme la nivelul stomacului

Dacă îţi apar iritaţii sau coşuri pe bărbie,de vină ar putea fi alimentele bogate în zaharuri şi grăsimi,dar şi băuturile pe bază de cofeină şi de alcool. Toate acestea au un impact negativ asupra stomacului,lucru care se poate observa la nivelul feţei,în zona bărbiei. De asemenea,stresul şi nopţile pierdute afectează sistemul digestiv.

Soluţia:consumă cât mai multe fructe şi legume proaspete şi evită pe cât posibil consumul în exces de alimente bogate în sare sau băuturile pe bază de cafeină. Un somn de calitate ajută şi el la refacerea mucoasei stomacale.