Citeşte şi:

Cura de CASTRAVEŢI

Reţeta zilei-Gazpacho de castraveţi

Castraveţii sunt esenţiali pentru o piele frumoasă şi unghii sănătoase,graţie concentraţiei mari de siliciu. Acest compus ajută la creşterea densităţii osoase,alungând riscurile de osteoporoză. Nu numai că are efecte benefice asupra pielii şi unghiilor,dar este şi extrem de sărac în calorii şi bogat în fibre,ceea ce-l face un aliment ideal pentru cele ce vor să scape de kilogramele în plus.

În cele ce urmează,o reţetă cu salată cu castraveţi,roşii,ardei iute,ceapă şi usturoi proaspăt,care are numai 160 calorii,bogată în principii nutritive şi numai bună de savurat când e cald afară.

Salată savuroasă de castraveţi şi roşii:

Ingrediente:6 linguri de zeamă de lămâie,o lingură de usturoi proaspăt mărunţit,sare,piper,ulei de măsline după gust,2 linguri de ardei iute,copt în prealabil pe tablă,decojit,cu seminţele scoase şi tăiat mărunt,2 căni de castravete cuburi,2 căni de roşii proaspete,o cană de ceapă de apă cuburi.

Preparare:Într-un bol mare,amestecă zeama de lămâie,usturoiul,sarea,piperul,şi adaugă uşor uleiul de măsline. Adaugă ardeiul iute şi amestecă bine. Vine rândul castraveţilor,roşiilor şi cepei să ajungă în bol. Amestecă şi serveşte.