Din acest motiv,se spune că râsul este cel mai bun medicament.

Studii recente au arătat că râsul din toată inima determină organismul să reacţioneze într-un mod similar exerciţiilor fizice moderate. Pe lângă asta,râsul îmbunătăşeşte starea de spirit,reduce cortizolul (hormonul stresului),îmbunătăţeşte activitatea sistemului imunitar,scade colesterolul „rău“ şi tensiunea arterială sistolică,iar lista beneficiilor nu se opreşte aici.

Are un impact pozitiv asupra fluxului de sânge

Cercetători de la Universitatea din Maryland,Statele Unite ale Americii,spun că există efecte evidente asupra vaselor de sânge,atunci când oamenii urmăresc o comedie sau o dramă. La cei care vizionează un film comic vasele de sânge se extind şi se contractă uşor. În schimb,vasele de sânge a celor care au urmărit o dramă tind să se mărească,favorizând apariţia unor probleme cardiovasculare.


Citeşte şi:

Grupa de sânge îţi influenţează personalitatea

Află de ce zahărul este mai periculos decât sarea!


Îmbunătăţeşte rezistenţa organismului la boli

Stresul crescut este asociat cu scăderea imunităţii organismului. Unele studii au arătat că umorul poate creşte numărul anticorpilor care luptă împotriva infecţiilor din organism,precum şi a celulelor sistemului imunitar.

Reduce nivelul de zahăr din sânge

Cercetătorii americani au analizat efectele pe care le are râsul asupra nivelului de zahăr din sânge la 19 de persoane cu diabet zahara. După ce aceştia au luat masa,au fost duşi să asiste la o prelegere plictisitoare.  În ziua următoare,grupul a consumat acelaşi meniu şi apoi a vizionat o comedie. După filmul comic,s-a constatat că cei 19 pacienţi aveau niveluri mai mici de zahăr în sânge decât atunci când au asistat la prelegere.