Studiile au arătat că lipsa vitaminei D din organism ne poate face slabe,împiedându-ne să ne ducem la bun sfârşit activităţile zilnice. Şi,pentru că este vitamina responsabilă de absorbţia calciului de către corp,este şi cea care menţine sănătatea oaselor,dinţilor şi previne bolile sistemului osos.

În plus,noile studii au arătat că vitamina D luată de la soare protejează sistemul cardiovascular,inclusiv hipertensiunea arterială,dar şi alte afecţiuni ale organismului,cum sunt diabetul,depresia,cancerul de creier,boli ale sistemului ososşi imunitatea slabă.

Simptomele deficienţei de vitamina D

Deficienţa de vitamina D poate duce la dezvoltarea mai multor boli,cum este rahitismul,care duce la deformări ale scheletului şi formarea oaselor moi. În plus,simptomele asociate lipsei de vitamina D sunt durerile osoase şi slăbiciunea musculară.

Totodată,lipsa vitaminei D este asociată bolilor cardiovasculare,cancerului,astmului la cei mici,şi tulburărilor cognitive la persoanele în vârstă.

Cauzele deficienţei de vitamina D

Multă lume suferă de deficienţă de vitamina D din mai multe motive. Principala cauză este lipsa alimentelor care sunt considerate o sursă bogată de vitamina D. În plus,fără nicio sursă de produse din carne,cele mai predispuse sunt persoanele vegetariene.

La fel de predispuse sunt persoanele care au tenul mai închis la culoare,dar şi cele care nu se expun la soare pot suferi de deficienţă de vitamina D.

Uneori,la anumite persoane,rinichii nu sunt capabili să transforme vitamina D în forma în care organismul este capabil să-l absoarbe,iar acest lucru duce la deficit de vitamina D. Totodată,cele care suferă de boli ale intestinului au deficit de această vitamină,deoarece nu este absorbită suficient.