Iată o listă cu alimente care scad colesterolul:

1. Uleiul de peşte

În timp ce termenul de peşte gras poate suna contraproductiv în reducerea plăcii depuse în sânge,peştele cum ar fi somonul este redus în grăsimi saturate şi bogat în Omega 3. Aceşti acizi graşi sunt benefici pentru inima ta. În plus,Omega 3 ajută la reducerea inflamaţiei şi a trigliceridelor. Adulţii ar trebui să consume peşte de 2-3 ori pe săptămână.

2. Nucile şi seminţele

Nucile,migdalele şi seminţele de in conţin acizi graşi Omega 3. O porţie de nuci sau seminţe pe zi îţi vor oferi multe beneficii pentru sănătate. În plus,ajută la reducerea inflamaţiei,te vor menţine sănătoasă şi reduce riscul apariţiei diabetului zaharat de tip 2. Încercă să consumi o porţie de nuci sau seminţe de cel puţin cinci ori pe săptămână.

3. Fulgii de ovăz

Fibrele solubile găsite în fulgi de ovăz,fasolea şi prunele ajută la reducerea cantităţii de colesterol care este absorbit în sânge. Doar un bol de fulgi de ovăz consumat la micul dejun este o modalitate foarte bună de a obţine cantitatea zilnică recomandată de fibre în dieta ta.

4. Uleiul de măsline

Acesta are proprietăti antioxidante. Se recomandă două linguri deulei de măslinepe zi şi,acestea pot fi adăugate în dieta ta,prin sosuri,salate sau ca înlocuitor pentru unt sau margarină.

5. Portocala

Portocala conţin pectină,o fibră care ajută la reducerea colesterolului. Potasiul care se găseşte în ea,poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale prin compensarea aportului de sare. Consumă portocale pentru a obţine beneficii optime.

6. Varza

Ea are antioxidanţi,fibre şi Omega 3 care sunt toate bune pentru reducerea nivelului de colesterol. Varza conţine glucoraphanin care ajută la menţinerea sângelui curat.

7. Ceaiul verde

Ceaiul verde este bogat în antioxidanţi numiţi catechine,care reduc colesterolul,dar şi ţesutul adipos din organism. În plus,şi ceaiul negru conţine catechine,dar are mai multă cofeină decât ceaiul verde.

Consumul de alimente care luptă împotriva inflamaţiei,a prevenirii sau reducerea oxidării,care curăţă sângele şi reduce cantitatea de colesterolcare pot construi în artere plăci,vor creşte sănătatea inimii şi apariţia bolilor de inimă.