În funcţie de ziua din săptămână în care ai venit pe lume,vei avea anumite calităţi,care sunt influenţate şi de planetele care guvernează acea perioadă. Conform specialiştilor în previziuni astrale,ziua începe la răsăritul soarelui şi continuă până la următorul răsărit,deci nu se schimbă la miezul nopţii,aşa cum suntem obişnuiţi să calculăm. Dacă mama ţi-a spus că te-ai născut într-o zi de sâmbătă,la ora 4.00 dimineaţa,atunci ar trebui să ştii că,din acest punct de vedere,ziua în care ai venit pe lume este,de fapt,vineri,deoarece aceasta ţine până la următorul răsărit de soare.

Luni

Persoanele care s-au născut în această zi a săptămânii sunt creative,dar au tendinţa de a ţine ideile bune doar pentru ele. Sunt mult mai empatice ca alte persoane,iar familia şi cei câţiva prieteni apropiaţi reprezintă priorităţile lor în viaţă. Sunt excelenţi negociatori şi se asigură că toată lumea primeşte ceea îşi doreşte,ca să împace astfel şi capra,şi varza. Au mari şanse să aibă succes într-o funcţie de conducere,îndeosebi în afaceri.

Marţi

Copiii născuţi într-o zi de marţi ajung adulţi care au multă energie şi multă hotărâre în tot ceea ce fac. Au succes în cariera pe care şi-au ales-o şi uneori se stresează în legătură cu lucrurile pe care nu le pot controla. Le plac lucrurile de calitate,luxoase,iar economisirea banilor este o adevărat provocare pentru ei. Cu toate acestea,sunt integri,fac ceea ce ei consideră că este corect şi spun lucrurilor pe nume. Sunt atât de oneşti încât uneori îi pot deranja pe cei din jur,dar sunt sensibili în faţa criticilor.

Miercuri

Cei născuţi într-o zi de miercuri învaţă foarte repede lucruri noi şi sunt foarte buni în meseria pe care şi-au ales-o,însă adeseori se luptă ca să fie mai organizaţi. Trăiesc fără să îşi facă griji şi fără să aibă preocupări majore,iar celor din jur îi apreciază pentru că sunt atât de relaxaţi. Adoră să înveţe lucruri de la alţii şi simplu fapt că se pot conversa cu semenii lor este o adevărată plăcere. Se vede de la o poştă că se înţeleg foarte bine cu oricine,că se bucură de munca pe care o fac şi de oamenii cu care lucrează cot la cot.

Joi

Persoanele care au venit pe lume joia sunt optimiste,respectuoase cu semenii lor şi,la rândul lor,sunt respectate de ceilalţi. Sunt independente în munca pe care o depun. Au abilităţi de lider şi muncesc din greu pentru ajunge în vârful ierarhiei. Nu le plac criticile făţişe şi îi antipatizează pe cei care îi desconsideră. Se plictisesc cu uşurinţă şi îi interesează subiectele care le oferă diversitate. Reuşesc să atragă atenţia tuturor datorită charismei lor.

Vineri

Cei născuţi în această zi apreciază frumuseţea şi armonia,şi tocmai de aceea caută să le creeze cu orice mijloace. Sunt mult mai creativi decât prietenii şi apropiaţii lor. Când vine vorba de relaţii,sunt extrem de sensibili din punct de vedere emoţional. Obstacolele şi piedicile nu le pică bine şi au tendinţa de a fi excesiv de obsedaţi în legătură cu dezamăgirile din trecut. Chiar şi aşa,au o intuiţie bine dezvoltată,sunt persoane spirituale şi înţelepte.

Sâmbătă

Persoanele care au văzut lumina zilei sâmbăta sunt de încredere şi au o mulţime de responsabilităţi în viaţă. Au tendinţa de a trăi în trecut sau în viitor şi nu sunt interesate de prezent. Sunt inteligenţi şi perfecţionişti. Se mândresc cu aspectul lor şi se bucură de timpul pe care şi-l acordă pentru a arăta bine în faţa celorlalţi. Atunci când li se cere părerea în legătură cu un subiect,pot fi extrem de negativişti. Au multă încredere în ei,dar cei din jur pot confunda această atitudine cu snobismul,chiar dacă nu e cazul.

Duminică

Copiii născuţi în ziua de duminică au o perspectivă pozitivă asupra vieţii,sunt foarte optimişti de fel. Le place să ofere lucruri sau experienţe celor dragi,şi nu numai. Chiar şi aşa,au nevoie de o perioadă lungă de timp pentru a se împrieteni cu anumiţi oameni,datorită faptului că au un caracter suspicios. Sunt sensibili din punct de vedere emoţional şi se gândesc multă vreme la comentariile pe care oamenii le fac despre ei. Se frustrează cu prea multă uşurinţă şi deseori lasă proiectele neterminate. Apreciază mult timpul pe care îl petrec singuri.

Ştiai că...

... în tradiţia greco-romană,fiecare zi a săptămânii era prilej de sărbătoare? Zilnic,se sărbătoarea câte o divinitate romană,asociată unui astru ceresc observabil de către astronomii vremii. Astfel,duminica era ziua Soarelui (Sol dies),luni-ziua Lunii (Lunaes dies),marţi-ziua lui Marte (Martis dies),miercuri-  ziua lui Mercur (Mercurii dies),joi-  ziua lui Jupiter (Jovis dies),vineri – ziua lui Venus (Veneris dies),sâmbătă – ziua lui Saturn (Saturni dies).