Primele simptome care apar atunci când cineva suferă de hepatită sunt lipsa bruscă a poftei de mâncare,dureri articulare însoţite de febră,oboseală,greaţă şi vărsături. Dacă aceste semne sunt frecvente,atunci trebuie să acorzi atenţie. Chiar dacă sunt câteva dintre cele mai comune simptome ale hepatitei,acestea sunt cauzatede virusul hepatitei şi există cinci tipuri:A,B,C,D şi E.

Virusurile hepatice A şi E pot fi luate din apă sau alimente contaminate. Hepatita B şi C sunt transmise prin atingerea sângelui contaminat,spermă şi alte fluide ale corpului. În plus,dacă acestea nu sunt descoperite şi tratate la timp,pot duce la dezvoltarea de alte boli mai grave precum fibroza hepatică,ciroza,probleme ale pielii,a sângelui sau cancer de ficat.

Oricare ar fi tipul de hepatită pe care-l poate avea o persoană,simptomele sunt asemănătoare la început.

Iată care sunt cele mai comune simptome ale virusului hepatic:

1. Lipsa poftei de mâncare

Atunci când suferi de hepatită,va scade pofta de mâncare şi nu îţi va fi foame la fel de des.

2. Icter (îngălbenirea zonei albe a ochiului)

Pielea şi zona albă a ochiului vor căpăta o nuanţă gălbuie. Acest simptom se  numeşte icter,şi este unul dintre simptomele principale,cărora le trebuie acordată atenţie.

3. Oboseala

Atunci când ficatul este afectat,nu reuşeşte să producă suficientă glucoză pentru organism. De aceea,apare oboseala.

4. Febra

Atunci când se instalează virusul,apare febra care este la început uşoară,de aceea,de multe ori este confundată cu simptomul altor boli. Dar febra este una dintre semnalele principale date de hepatită.

5. Durerile de genunchi

Atunci când apar durerile de genunchi,trebuie să te întrebi dacă nu cumva ceva nu este în neregulă cu ficatul. Sunt dureri generate de obicei de virusul hepatic C,care afectează sistemul imunitar.

 6. Greaţă şi vărsături  

Mâncarea nesănătoasă poate duce de cele mai multe ori la dezvoltarea virusurilor hepatici A şi E,care îţi dau stare de greaţă şi vomă. În plus,sunt simptomele care ne spun frecvent că ficatul are probleme.

7. Durerile de stomac

Atunci când mâncăm alimente nesănătoase,creşte refluxul de acid gastric,care duce la dezvoltarea durerilor de stomac. Totodată,sunt cele din care putem lua hepatită de tip A şi E.