Roşu

Cercetările au relevat faptul că oamenii au tendinţa să mănânce mai puţin dacă preparatele le sunt servite pe o farfurie roşie. O explicaţie ar fi faptul că ei au tendinţa să asocieze această culoare cu pericolul. În schimb,acest lucru nu se aplică atunci când vine vorba de fructele roşii. Cireşele,căpşunile,roşiile şi merele sunt printre cele mai consumate fructe şi legume.

Galben

Este una dintre culoriledespre care se spune că stimulează apetitul,deoarece galbenul este asociat cu fericirea. Creierul secretă mai multă serotonină,un hormon care-ţi dă o stare de bine. Din acest motiv multe restaurante o folosesc la decoraţiuni interioare sau la designul meniurilor.

Verde

Oamenii au tendinţa să creadă că toate fructele şi legumele verzi sunt mai sănătoase. Acest lucru îşi are rădăcinile în vechime,când strămoşii noştri ştiau că era puţin probabil ca fructele verzi să fie otrăvitoare.

Alb

Alimentele albe sunt deseori asociate cu mâncatul în exces,mai ales atunci când vine vorba de gustări. Covrigeii,chipsurile şi fursecurile sunt deschise la culoare şi sunt adevărate bombe calorice. Au o valoare nutritivă scăzută şi de multe ori nu potolesc foame,ceea ce ne îndeamnă să consumăm din ce în ce mai multe.

Roz,gri şi maro

Sunt culorile care taie instantaneu pofta de mâncare,iar explicaţia este foarte simplă. Rozul nu pare o culoare naturală şi-i duce pe consumatori cu gândul la alimentelepline de aditivi şi conservanţi. Alimentele gri nu par apetisante,în timp ce cele maro sunt asociate cu preparate arse sau mult prea bine făcute.