Iată cum să ajuţi metabolismul să stimuleze hormonii tiroidieni

1 70691 original jpg jpeg

Hormonii tiroidieni reglementează funcţia dintre metabolism şi organe. Acestea afectează în mod direct ritmul cardiac, nivelul de colesterol, greutatea corporală, energia, contracţia musculară, etc. Este dificil să reduci ţesutului adipos din organism dacă ai un caz de hipotiroidism nediagnosticat.

Iată care sunt simptomele bolii tiroidiene:

Simptomele bolii tiroidiene active pot varia şi nu toate persoanele vor avea aceleaşi semne. Cu toate acestea,în cazul în care te confrunţi cu două sau mai multe dintre următoarele simptome,trebuie să te adresezi medicului pentru a vedea dacă sunt necesare analize speciale. Multe persoane cu hipotiroidism au asociat-o cu anemia,deficitul de fiersau colesterolul ridicat.-senzaţie de frig sau o intoleranţă la temperaturi scăzute-pielea uscată,părul şi unghiile fragile-căderea părului-menstruaţie neregulată sau sângerări abundente menstruale-memorie slabă-depresie-scăderea libidoului-constipaţie-oboseală inexplicabilă sau letargie-creşterea în greutate inexplicabilă sau incapacitatea de a pierde în greutate

Iată ce se întâmplă cu organismul dacă suferi de hipertiroidism

În primul rând,pentru a stimula hormonii tiroidieni trebuie să înţelegem care este cauza problemei.

este o tulburare complexă care poate rezulta dintr-o serie de cauze diferite.

Tiroida poate să nu reuşească să producă suficienţi hormoni tiroidieni,ca urmare a unui răspuns autoimun faţă de tiroidă sau alte probleme cu funcţia de glandă tiroidă în sine. Nivelurile toxice de mercur,rezultate din consumarea cantităţilor mari de mercur luate din peştele oceanic,pot inhiba funcţia glandei tiroide.

Nivelurile ridicate de estrogen sau un deficit de progesteron inhibă funcţia glandei tiroidiene. Multe femei aflate la menopauză care folosesc terapia de substituţie estrogenică pot dezvolta simptome de o tiroidă activă. 

Excesul consumului de alimente şi băuturi pe bază de soia pot reduce activitatea de hormoni tiroidieni în organism. Deficitele nutriţionale pot împiedica producerea corespunzătoare sau funcţia hormonului tiroidian în organism. De exemplu,iodul,zincul şi tirozina sunt necesari pentru formarea de hormoni tiroidieni,în timp ce seleniul este necesar pentru funcţionarea normală a hormonului tiroidian.

Iată ce produse alimentare ar trebui eliminate din dieta ta în timpul detoxifierii:

Produse lactate,cum sunt aurtul,brânza,laptele,smântâna,brânza de vaci,sunt bogate în cazeină şi proteine din zer. Acestea ar trebui evitate în timpul detoxifierii corpului,deoarece pot fi inflamatorii sau alergene.

Alcoolul şi cafeaua trebuie consumate moderat.  Prea mult din oricare va stimula hormonii de stres şi contribuie la un dezechilibru hormonal.

Îndulcitorii artificiali sau

de masă (zaharoză) şi toate produsele cu adaos de zahăr trebuie să fie eliminate din dieta ta. Alte alimentele de evitat sunt:siropul de orez,de arţar,mierea,alimentele şi băuturile care conţin sirop de fructoză de porumb,alimentele ambalate,bomboanele,sifonul şi băuturile acidulate.