Noi ne dorim picioare care au pielea frumoasă şi catifelată. Din fericire,există ingrediente naturale care îndepărtează uşor părul,fără a irita pielea,şi poţi face acest lucru chiar acasă. Sunt uşor de preparat,nu necesită mult timp,şi oferă rezultate excelente.

Epilare metode naturale - Iată câteva tratamente pentru epilare:

1. Epilare metode naturale - Bicarbonat de sodiu

Acest tratament de îndepărtare a părului trebuie aplicat în fiecare seară înainte de a merge la culcare şi vei vedea rezultatele dimineaţa.

Ce trebuie să faci:

Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu într-o cană cu 200 ml de apă fierbinte,pe care o amesteci bine şi-o laşi să se răcească. Apoi,înmoi o bucată de bumbac în amestec şi aplici pe zonele picioarelor sau mâinilor. Dimineaţa,după ce iei pânza,dă-te cu o cremă hidratantă pentru a preveni uscarea pielii. După 2-3 zile de la aplicare,vei începe să vezi rezultatele.

2. Epilare metode naturale - Zahăr şi suc de lămâie

Această tehnică de îndepărtarea a părului a devenit populară la nivel mondial,deoarece îndepărtează cu uşurinţă părul,în doar câteva minute.

Ce trebuie să faci:

Într-o oală medie,pui două ceşti de zahăr şi sucul de la o lămâie. Adaugi puţină apă,dacă este nevoie. În acest timp,creşti focul şi amesteci în mod constant până se dizolvă zahărul. Când amestecul începe să fiarbă,reduci flacăra focului şi aştepţi până amestecul devine o pastă groasă,lipicioasă. Culoarea trebuie să fie aurie,similară cu a mierii. După ce pasta s-a răcit,o întinzi bine şi o scoţi trăgând tare în direcţia opusă creşterii părului.

3. Epilare metode naturale - Camfor şi piper alb

Acest amestec dintre piperul alb şi camfor este o opţiune deosebit de bună pentru îndepărtarea părului nedorit de pe picioare. Atât piperul,cât şi camforul pot provoca o senzaţie de arsură atunci când este aplicat pe piele,dar acest lucru este complet normal. Dar dacă ai reacţie alergică,trebuie să eviţi acest tratament.

  

Ce trebuie să faci:

  

Pisezi piperul alb până devine o pudră foarte fină. Împarţi în părţi egale camforul şi piperul şi adaugi un pic de ulei de migdale. Amestecă toate ingredientele şi vei obţine o pastă pe care o aplici pe picioare şi-o laşi să acţioneze 15 minute,apoi clăteşti cu apă caldă şi părul este îndepărtat.