Dar,există anumite lucruri pe care o femeie trebuie să le ştie despre alcool. Acesta poate ajuta la relaxare şi la bucurarea de moment,dar poate duce şi la dependenţă,după ce este băut în mod frecvent.

Consumul excesiv de alcoolpoate lua o taxă asupra vieţii şi a sănătăţii,iar afecţiunile pe care le-ar putea dezvolta în organism sunt:cancer,diabet şi probleme hepatice.

În plus,alcoolul seacă organismul de substanţele nutritive de care are nevoie pentru a funcţiona,plus că nici dieta nu este prea bogată,deoarece este afectată şi pofta de mâncare. Totodată,băutura rămâne în sânge şi afectează în cele din urmă principalele funcţii ale corpului.

Iată care sunt lucrurile pe care o femeie trebuie să le ştie despre alcool băut în exces:

1. Femeile care beau băuturi alcoolice în fiecare zi pot suferi de cancer mamar.

2. Femeile care beau alcool atunci când încearcă să rămână însărcinate sau în timpul sarcinii pot provoca efecte dăunătoare asupra fătului. În plus,copiii născuţi pot suferi de probleme de învăţare şi de comportament şi,de asemenea,se pot naşte cu anumite anomalii.

3. Femeile nu pot renunţa la alcool la fel de repede ca bărbaţii. Consumul de alcool la femei poate afecta şi ciclurile menstruale. În plus,poate provoca moartea bebeluşului,o naştere prematură,avort spontan şi infertilitate. De asemenea,unii copii se pot naşte dependenţide alcool,pentru că au avut parte de el încă din uter.

4. Consumul de alcool afectează celulele creierului. În plus,cel mai afectat va fi ficatul,care va dezvolta afecţiuni precum ciroza,sau alte probleme hepatice.

Potrivit studiilor,femeile sunt mai dependente de alcool decât bărbaţii. În plus,pentru că atât bărbaţii cât şi femeile consumă zilnic băuturi alcoolice,s-a aflat că şansele de a deveni dependenţi de el este mai mare în rândul doamnelor.