O gustare sub 200 de calorii

Iaurtul,alături de portocale şi mentă,îţi aduce un plus de proteine şi fibre,fără să te îngraşe.

Alege iaurt natural degresat,peste care pui câteva felii de portocală descojite şi mărunţite,o lingură de miere şi mentă proaspătă sau puţină mentă uscată şi mărunţită.

Un antreu interesant

În amestec cu usturoi şi castravete,iaurtul poate fi consumat între mese,dar şi la deschiderea mesei de prânz ori a unui prânz în familie.

Peste un pahar mare de iaurt natural degresat pune un castravete curăţat şi mărunţit,o linguriţă de ulei de măsline,o mână de nuci zdrobite,apoi sare,piper şi suc de lămâie după gust.

Iaurt cu brânză dulce şi miere

Amestecă părţi egale de iaurt cu brânză de vaci sau brânză ricotta.

Adaugă o mână de tărâţe de ovăz,o lingură de miere şi pudră de scorţişoară.

Mixuri cu fructe

1. Într-un bol mic,alătură iaurt şi piure de dovleac în părţi egale,peste care presari câteva alune crude sau nucă zdobită şi câteva picături sau puţină pudră de stevia,pentru a da gust dulce gustării.

2. Răstoarnă într-un castron iaurtul degresat dintr-un pahar mic. Amestecă-l cu o banană mărunţită sau cu o jumătate de avocadozdrobită cu furculiţa. Adaugă o linguriţă de pudră de roşcove şi sirop de arţar,după gust.

3. Aşază într-un pahar straturi de iaurt,ananas tăiat cubuleţe,cereale integrale,fulgi de cocos şi miere. Alege singură modul de alternare al straturilor.

4. Amestecă într-un bol 200 ml de iaurt degresat,o jumătate de kiwi tăiată în felii şi două linguri de zahăr pudră sau de miere. Acest mix are puţin peste 200 de calorii şi-l poţi consuma ca atare sau cu a doua jumătate de kiwi feliată,după ce-l laşi la congelator minimum 2 ore.

Pont

După o oră,amestecă puţin compoziţia de iaurt din congelator,la fel ca în cazul unei îngheţate.