Mai jos va aratam 4 ierburi şi condimente care reduc stresul:

Oreganoare o utilizare de sute de ani,în tratarea anxietăţii şi depresiei,şi este una dintre plantele care îmbunătăţesc funcţia creierului. Oregano conţine mai mulţi antioxidanţi într-o linguriţă decât o întreagă ceaşcă de afine şi conţine o cantitate mare de vitamina B6. Aceasta creşte energia,reduce anxietatea,îmbunătăţeşte fluxul de sânge la nivelul creierului şi reduce tensiunea arterială.

Scorţişoaracreşte cantitatea de sânge către creier şi reduce glicemia. Conţine antioxidanţi şi cantităţi mari de crom,care au fost,de asemenea,demonstrate că previn diabetul zaharat. Scorţişoara îţi oferă multe vitamine B,care stimulează funcţionarea optimă a creierului.

Busuioculesteo plantă care stimulează sistemul imunitar şi este frecvent utilizat pe post de agent de detoxifiere,dar este cunoscut şi pentru capacitatea sa de a creşte longevitatea şi de a îmbunătăţi funcţia creierului. Are un conţinut ridicat de substanţe nutritive,care ajută funcţia cognitivă generală şi reduc stresul responsabil de slăbirea sistemului imunitar.

Piperul negruconţine un compus cunoscut sub numele de bioperin,care îmbunătăţeşte fluxul sângelui către creier şi tractul digestiv,ajută funcţia cognitivă,în general,şi reduce nivelul ridicat de stres. Piperul poate,de asemenea,suprima pofta de mâncare şi intensifică metabolismul,dacă te afli în căutarea unui ajutor în acest sens.


Citeşte şi:

Remedii care te scapă de insomnie şi depresie

Leacuri eficiente împotriva frisoanelor