Igiena intimă: cum menţii vaginul sănătos şi curat

1 74672 original jpg jpeg

Deşi ai auzit-o cu siguranţă şi înainte, nu strică să îţi reaminteşti cât de delicat este vaginul tău. La fel ca alte zone ale corpului, şi acesta necesită o îngrijire atentă pentru a fi curat şi sănătos.

Fără săpun

În cazul în care vaginul ar putea vorbi,ar avea multe de spus,între care ţi-ar interzice şi să mai foloseşti săpunul. Nu folosi nici geluri de duş parfumate când speli zona intimă.  Există pe piaţă o mulţime de produse pentru curăţarea vaginului, dar acestea nu sunt necesare. Apa simplă este,de fapt,mai mult decât suficientă,mai ales că nu vrei să speli în exces şi să cauzezi iritaţii vaginale. Şi nu uita,spălarea vaginului se face doar extern,nu şi intern.

Fără produse parfumate

Fie că foloseşti şerveţele parfumate de câte ori mergi la toaletă,fie că eşti adepta folosirii unui strop de parfum sau a deodorantului,este momentul să spui „stop!”. Dacă ai o problemă cu mirosul,mascarea lui nu o va soluţiona (aceasta este de multe ori cauzată de un dezechilibru al pH-ului pielii). De fapt,aromele nenaturale,pot face ca organismul să intre în alertă,semnalând o problemă care în realitate nu există. În cazul în care zona miroase,foloseşte un gel special,fără parfum. Este bine că vaginul tău nu are iz de trandafiri,fiindcă nici nu trebuie.

Mergi la ginecolog cu regularitate

O parte importantă a menţinerii sănătăţii vaginale este să faci minim o vizită pe an la medicul ginecolog,pentru a şti că totul este în regulă. Nu doar că te vei asigura că nu ai nicio infecţie urinară sau boli cu transmitere sexuală,dar un examen de col uterin,este,de asemenea,o necesitate.

Lenjeria de corp din bumbac este încă sexy

Lenjeria de corp din bumbac este permeabilă la vapori şi ... vaginul are nevoie să respire! Evită chiloţii strâmţi,pe cei din spandex sau pe cei de tip tanga,care,de asemenea,ţin bacteriile şi favorizează apariţia infecţiilor şi a iritaţiilor. Pentru că,să fim sincere,nimic nu este mai sexydecât un vagin sănătos.

Schimbă tampoanele şi absorbantele în mod regulat

Deşi nu ai un flux prea mare în perioadele delicate,schimbă tampoanele interne şi absorbantele  la fiecare câteva ore pentru a menţine sănătatea vaginului tău. Desigur,ameninţarea mare este să faci sindromul şocului toxic.

Menţine un pH vaginal sănătos

Ştiai că problemele pH-ului vaginal pot cauza alte probleme? Un pH-ul vaginal sănătos este uşor acid,între 3,5 şi 4,5,iar când acesta este dezechilibrat,rişti probleme vaginale cum ar fi acel miros vaginal de care tot încerci să scapi. În perioada menstruaţiei,pH-ul poate suferi dezechilibre,deoarece sângele are un pH mai mare,la fel şi în timpul sexului. Aşa că în aceste cazuri este indicat să speli vaginul cu un gel care să restabilească pH-ul.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg