”În momentul în care eşti însărcinată trebuie să te pregăteşti energetic, sufleteşte pentru tot ceea ce urmează să se întâmple. Să nu pierzi legătura cu Dumnezeu şi să te rogi pentru tot ce e mai bun pentru tine şi pentru copilul tău. Când eram însărcinată nu am simţit absolut nimic. Când am născut, zilele din spital au fost debusolante. Nu ştiam ce se întâmplă. Voiam copilul, dar nu ştiam cum să-l ţin, cum să-l alăptez. Ascultam la tot ce îmi spuneau doctoriţele, asistentele.

Îmi era frică să nu-i fac ceva rău, să nu se întâmple ceva. La a doua zi de spitalizare toţi membrii familiei plecaseră şi mi-au adus copilul să alăptez. Am rămas doar eu cu copilul. Efectiv nu am ştiut ce să fac. Am sărit din pat cu copilul în braţe, direct după operaţie. A venit asistenta să facă băiţă copilului, iar atunci m-a luat răul. În momentul respectiv doar am simţit cum mi se face rău, m-am aşezat puţin. După ce a plecat toată lumea şi am rămas singură nu m-am putut opri din plâns. A fost o descărcare, o panică, o frică.

Ilinca Vandici, despre depresie: ”Am consultat un psiholog!”

Nu ştiu ce simţeam, ce e interiorul meu, pentru că nu ştiam ce să-i spun mamei de ce plâng. Am ajuns acasă. Erau atacuri de panică ceea ce mi se întâmpla. Aceste temeri s-au acutizat, pentru că în prima noapte de când am ajuns acasă bebe a plâns de seara până dimineaţa la ora 5. Eu fiind atât de panicată şi speriată i-am transmis copilului aceeaşi stare, aceeaşi energie. Mi s-a instaurat teama că eu nu ştiu ce să-i fac copilului meu. Şapte zile am reuşit să-l alăptez pe bebe.

Am vorbit cu un psiholog despre asta. Mi-au explicat oameni care se pricep la asta şi sunt în domeniu care sunt nevoile pe care le are copilul. Bebeluşul se linişteşte şi dacă îl ţin piele pe piele. Am schimbat şi laptele. Când m-am liniştit eu, s-a liniştit şi el. M-a ajutat că am mers şi la muncă imediat. Ai tendinţa să stai ca o cloşcă lângă copil. Te dedici cu totul copilului şi uiţi de tine ca şi om. Am luptat şi lupt în continuare pentru toate mămicile care au o carieră să-şi dorească să meargă la muncă”, a mărturisit Ilinca Vandici pentru viva.ro.