Zahărul conferă produselor un gust aparte,deosebit,acel ceva care nu poate să lipsească din bomboane,îngheţată,dar şi din mezeluri,pâine sau brânzeturi.

În fiecare zi,o persoană consumă între 10 şi 200 de grame de zahăr. Deşi cantitatea este mare,noi nu ne dăm seama deoarece zahărul din alimente se găseşte sub diferite forme (fructoză,sorbitol,maltoză,glucoză),dar cu acelaşi efect. Prin urmare,toate produsele de tip fast-food conţin cantităţi mari de zahăr,altfel chiflele nu ar mai avea acelaşi gust delicos. Există şi varianta naturală a zahărului care se întâlneşte în fructe şi legume. Aşadar,toate sucurile,din comerţ sau preparate în casă,conţin zahăr.

Cantitatea zilnică de zahăr nu trebuie să depăşească 10% din aportul caloric,ne sfătuiesc specialiştii. În general,o femeie consumă zilnic aproximativ 2000 de calorii. Aşadar,specialiştii recomandă să consumi 50 de grame de zahăr pe zi,echivalentul a 10 linguriţe.

Ce se întâmplă dacă depăşeşti limitele?

Zahărul consumat sub diferite forme se descompune în glucoză şi este absorbit în sânge. Ulterior,acesta se transformă în grăsimi şi se depozitează pe ţesuturi. Excesul de zahăr duce la obezitate,diabet,asteroscleroză şi probleme de inimă.

Citeşte şi:

Motive care te împiedică să slăbeşti

Trucuri pentru accelerarea metabolismului