Renumitul sexolog Gabriela Marin observă că,din nefericire,există un trend din ce în ce mai răspândit în România pentru inactivitate sexuală,fenomen care poate conduce la certuri,reproşuri,infidelitate sau chiar la divorţ. După mai multe cercetări si observaţii empirice,psihologul a descoperit cele mai frecvente 5 probleme cu care se confruntă în dormitor românii. Din fericire,toate acestea au o solutie,iar viaţa noastră amoroasă poate fi relansată.
 
Una dintre cele mai întalnite probleme cu care vin barbaţii în cabinet este:“Facem sex atât de rar,eu nu mai rezist,o să-mi înşel soţia”
 
Deşi multe cupluri cred că o aventură ar însemna sfârşitul relaţiei lor,pentru relaţiile mai vechi,aventura unuia dintre parteneri este un semnal de alarmă că relaţia stagnează şi,în mod paradoxal,nu mai multumeşte pe niciunul. “Cu toate că este foarte dureros să fii înşelat,este important să ştiţi că persoana care înşeală nu-şi propune în niciun caz să-şi rănească partenerul. Multe cupluri reuşesc să se refacă după aventură şi fac din relaţia lor un loc al încrederii,iar conexiunea relaţiei este mai puternică decât în trecut. Este nevoie de multă iubire şi empatie ca să poţi să treci peste propria durere şi să-l înţelegi pe celălalt,să înţelegi care au fost acele nevoi atât de puternice care l-au indemnat să facă acest pas”,declară sexologul Gabriela Marin.
 
Femeile se plâng că:“Nu mai simt nicio dorinţă sexuală,nu-mi pasă dacă nu mai facem sex vreodată!”
 
“Atunci când femeile spun că sunt atât de închise sexual încât nu mai vor să facă vreodată sex,le întreb ce înseamnă sexul pt ele. Într-un cuplu,de cele mai multe ori,cei doi parteneri au o dorinţă sexuală diferită. Cel care are o dorinţă sexuală mai intensă,consideră că sexul înseamnă,de cele mai multe ori penetrarea şi obţinerea orgasmului. În lumea occidentală,obtinerea orgasmului este principalul scop,principalul parametru după care sexul poate fi considerat reuşit. Le intreb pe femeile care vin în cabinet dacă acesta este principalul lor scop sau dacă nu cumva este mai important pentru ele să simtă placerea,să se conecteze cu partenerul lor. Văd atunci cum li se luminează faţa şi înţeleg că sexualitatea este mai mult decât o experienţă care se limitează la organele genitale. Sexualitatea este o experienţă multidimensională,este o formă de energie care poate fi exprimată în nenumarate feluri şi nu se limitează doar la performanţa genitala. Adevăratul scop este plăcerea,iar principala sursă a placerii este atingerea. Este foarte despovărător pentru ei când înţeleg că nu este vorba neapărat de “chimie”,cât de nivelul de conectare,relaxare şi sentimentul de siguranţă emoţională pe care-l ai cu partenerul tău”,explică sexologul Gabriela Marin.