Cele mai bune măşti pentru părul uscat şi lipsit de viaţă:

Cu siguranţă că ai apelat la multe produse de îngrijirea părului care nu au oferit cele mai bune rezultate. De aceea,rezolvarea stă în măştile de păr preparate chiar de tine,care nu sunt costisitoare,nu necesită mult timp şi care sunt pe bază de ingrediente pe care le ai în casă.

1. Mască de păr pe bază de aloe vera şi ulei de măsline

Aceste două ingrediente sunt folosite în produsele de frumuseţe,deoarece conţin proprietăţi care ajută părulsă se menţină sănătos. Aloe vera hrăneşte şi regenerează părul de la rădăcină şi stimulează creşterea lui. În schimb,uleiul de măsline îl lasă mătăsos,plăcut la atingere,şi acţionează precum un scut.

Ingrediente

-5 linguri de gel de aloe vera
-2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare:

Scoate gelul din frunzele de aloe vera. Pui într-un vas 5 linguri de gel,apoi adaugi uleiul de măsline şi amesteci bine. Aplică pe păr şi las-o să acţioneze o jumătate de oră. După aceea,spală părul cu şampon şi aplică balsam.

2. Mască de păr pe bază de maioneză şi uleiuri

Ingrediente

-3 linguri de maioneză
-5 picături de ulei de măsline
-5 picături de ulei de ricin
-2 capsule de vitamina D (opţional)

Mod de preparare:

Pune într-un vas maioneza şi uleiul de măsline,uleiul de ricin,capsulele de vitamina D şi amestecă până se formează o pastă. Aplică masca obţinută pe păr începând de la rădăcină şi până la vârfuri. O laşi să acţioneze jumătate de oră,apoi clăteşti cu apă călduţă. Repetă acest tratament o dată pe săptămână.

 3. Mască de păr pe bază de fructe şi iaurt

Ingrediente  

-jumătate de banană
-jumătate de avocado
-3 linguri de iaurt
-3 felii de piersică
-1 capsulă de vitamina D (opţional)

Mod de preparare:

Pune într-un vas jumătatea de banană şi pulpa de la jumătatea de avocado şi procesează-le cu blenderul. Apoi,adaugi cele 3 felii de piersică şi iaurtul şi amesteci din nou. Şi,dacă preferi,la sfârşit adaugi şi capsula de vitamina D. Amestecă bine până se formează o pastă,pe care o aplici pe păr de la rădăcină până la vârfuri şi acoperi părul,lăsând-o să acţioneze cel puţin jumătate de oră. Clăteşte bine cu apă călduţă,apoi speli părul cu şampon şi aplici balsam.

Credit foto:www.peixeurbano.com.br