Demachiază-te corect

Trebuie să te demachiezi zilnic, pentru a evita ca impurităţile să ajungă în straturile pielii şi să cauzeze infecţii. Alege produsele care conţin acid salicilic, acid glicolic sau peroxid de benzoil, ingrediente ce combat excesul de sebum şi curăţă porii. Asigură-te că ai îndepărtat orice urmă de machiaj înainte de a trece la pasul următor.

Aplică o loţiune tonică şi o cremă hidratantă

Cu proprietăţi astringente, loţiunea tonică nu numai că va curăţa în profunzime, dar va dezinfecta şi va revigora pielea. Totuşi, ai grijă să alegi un produs mai blând, care nu conţine alcool, ci mai degrabă extracte de plante, care nu usucă excesiv pielea şi nu stimulează secreţia de sebum. Aplică lichidul pe o dischetă din bumbac şi masează faţa cu mişcări circulare. Pielea va deveni moale şi catifelată. După aceea, aplică în strat subţire o cremă hidratantă şi matifiantă de noapte, specială pentru ten gras, şi las-o să acţioneze. Va ajuta la echilibrarea cantităţii de sebum şi la refacerea celulelor.

Gomaj, o dată la două săptămâni

Deşi exfolierea este recomandată o dată pe săptămână, în cazul tenului gras ea trebuie să se facă mai rar, întrucât poate agrava acneea sau infecţiile cutanate. Pentru a fi sigură că nu vei avea probleme, foloseşte un gomaj natural, preparat în casă, din zahăr brun şi zeamă de lămâie. Cele două ingrediente trebuie combinate în cantităţi egale (o linguriţă de fiecare) şi aplicate pe pielea curată, cu mişcări uşoare. Lasă să acţioneze 20 de minute şi clăteşte cu apă la temperatura camerei.

Măşti naturale pentru ten gras

Suc de lămâie, roşii şi castravete
Bogat în vitamina C şi antioxidanţi, sucul de lămâie ţine sub control secreţia glandelor sebacee. În combinaţie cu legume pline de vitamine, revigorează tenul şi oferă luminozitate pielii. Ai nevoie de un castravete mic, o jumătate de roşie şi 2 linguriţe de zeamă de lămâie. Ingredientele se mixează într-un blender, după care pasta formată se aplică pe faţă uniform şi se lasă 15 minute. Masca are efect astringent, motiv pentru care este indicat să se folosească o dată pe săptămână.
Lapte de migdale şi ulei de lavandă
Graţie proprietăţilor sale antiseptice, lavanda ajută la regenerarea pielii şi la tratarea acneei şi a eczemelor. Amestecă două picături de ulei de lavandă cu un sfert de cană de lapte de migdale. Foloseşte această loţiune pentru a curăţa pielea în profunzime. Îmbibă un disc demachiant în amestec şi şterge-ţi faţa cu mişcări circulare. Repetă procedeul o dată pe săptămână.

Sfaturi Click! pentru femei!

•    Dacă ai tenul gras sau cu probleme, ai grijă cu ce prosop alegi să te ştergi pe faţă. Foloseşte materiale din bumbac şi cât mai curate, pentru a evita ca bacteriile de pe ţesături să ajungă în pori. Ideal este să îl schimbi la câteva zile.  
•    Deşi ai fi tentată să te speli de foarte multe ori pe faţă, gândindu-te că aşa vei scăpa de aspectul uleios al tenului, află că spălarea repetată distruge stratul natural de protecţie al pielii. Când simţi nevoia de o reîmprospătare eficientă, pulverizează puţină apă termală.