Usturoiul

Stimulează creşterea nivelului de antioxidanţi din organism şi ţine departe bacteriile şi virusurile. Datorită unei substanţe pe care o conţine,alicina,factor de creştere al imunităţii,usturoiul este considerat un antibiotic natural. Această substanţă se formează doar atunci când usturoiul este tăiat sau zdrobit. Adulţilor li se recomandă ca doză minimă folosirea a 2-3 căţei de usturoi proaspăt pe zi,consumat în mâncare sau ca mujdei,în cură de o săptămână,nu mai mult.

Ghimbirul

Datorită proprietăţilor sale antioxidante,ajută corpul să se apere împotriva radicalilor liberi. Ţine departe răcelile şi este un bun expectorant,indicat în virozele tractului respirator superior şi în gripe. În combinaţie cu lămâie,vei obţine unul dintre cele mai bune remedii antirăceală,cu efect totodată de alcalinizare a organismului. Încearcă limonada cu lămâie şi ghimbir,aromată şi răcoritoare,cu efecte energizante.

Cătina

Cel mai puternic antioxidant,de zece ori mai bogată în vitamina C decât citricele,conţine şi vitaminele:A,E,B2,B6,K beta-caroten,care te ajută să-ţi întăreşti sistemul imunitar. Zdrobeşte cătină proaspătă în blender,apoi strecoară bine pasta obţinută. Pentru a-i spori efectul,adaugă şi miere naturală. Conţinutul se păstrează la loc răcoros şi se administrează între 1-2 linguriţe cu apă.