Ochelarii pe care îi porţi influenţează în mod cert modul în care te machiezi. Fie că îi foloseşti doar la calculator,sau că sunt cu purtare permanentă,încearcă să ţii cont de următoarele trucuri atunci când foloseşti fardurile de pleoape. În funcţie de problemele tale,purtarea de ochelari îţi poate face ochii mai mari sau mai mici decât sunt în realitate. Dar,indiferent în ce categorie te afli,nu uita,machiajul în cazul tău nu este niciodată o pierdere de timp.

Make-up-ul,influenţat de tipul de dioptrii

Dacă ai miopie,lentilele fac ochii să pară mai mici decât sunt în realitate,de aceea ai nevoie de farduri în nuanţe luminoase. Pentru ochelarii mari,cu rame groase şi întunecate,vei opta pentru un aspect mai neutru. Lentile adaugă umbre feţei tale,dar ochelarii sunt deja un accesoriu destul de important,aşa că nu încerca să compensezi cu blush sau iluminatoare. Evită şi să îţi conturezi ochii pentru un look mai dramatic,dat fiind că asta îţi va face ochii să pară şi mai mici. Totuşi,ar fi o idee bună şă încerci să îţi curbezi genele.

Când ochelarii îţi fac ochii să pară mai mari,ca în cazul hipermetropiei,cel mai bun machiaj este cel un pic mai subtil. Dermatografele închise la culoare îţi pot da un aspect urât.  De asemenea,nu uita niciodată să te dai cu cremă seara înainte de culcare,deoarece toate ridurile şi imperfecţiunile din jurul ochilor vor apărea mai mari.

Sfaturi de machiaj,în funcţie de tipul de ochelari

Utilizarea unui dermatograf maro sau gri poate fi o idee bună,indiferent de ce rame porţi,dar încearcă să eviţi nuanţele puternice de negru. 

Ochelarii fără rame permit mai multă libertate şi poţi încerca chiar şi un machiaj smokey eyes. Dermatograful lichid şi mascarapot finaliza look-ul tău,dar merg tot în situaţia de faţă sau,cel mult,dacă ai rame subţiri. 

Ochelarii negri,mari,cu rame groase,permit o mai mare libertate în machiaj,deoarece acestea acoperă o zonă de mare din jurul ochilor,aşa că te poţi farda cum o făceai şi înainte,doar că paleta de culori să nu fie la fel de intensă.

Încă un sfat:nu îţi adapta niciodată machiajul la culoarea ramei ochelarilor,nici nuanţa fardului de pleoape şi,cu atât mai puţin,pe cea a rujului.