Nu trebuie să mai spunem că fiecare tip de păr este diferit şi că nu există un produs care să se potrivească tuturor.  Trebuie să ţii cont de tipul tău de păr şi să-ţi cumperi un şampon corespunzător. Însă asta nu e tot. Este nevoie să iei în considerare şi ingredientele pe care acesta le conţine.   

Şampon pentru păr uscat

Dacă părul tău este aspru şi casant, ar trebui să începi să foloseşti uleiuri pentru a hrăni firul de păr. Caută produse care conţin proteine, pentru întărirea firului, elastină, pentru a îmbunătăţi tenacitatea şi ulei de marula pentru un plus de strălucire.Şampon pentru păr vopsit

Orice formă de alteraţie a firului de păr are efecte dăunătoare şi asupra cuticulei, lăsând-o predispusă la deteriorări. Iar dacă folosiţi şi uscătorul, atunci culoarea va dispărea şi mai repede. Alegeţi produse destinate acestui tip de păr. Nu doar că vor fi mai blânde, ci şi curăţă fără să distrugă culoarea. Multe şampoane pentru păr vopsit conţin protecţie UV şi keratină, care ajută la reconstrucţia firului de păr.


Păr creţ

Sulfaţii (agentul care produce spuma din şampon) usucă firul, iar efectul lor este şi mai proeminent în cazul părului creţ. Dacă vreţi un păr strălucitor şi bucle elastice, renunţaţi la produsele obişnuite şi alegeţi un şampon fără sulfaţi şi bogat în uleiuri.Şampon pentru păr întins

Pentru păr cu volum există numeroase produse de styling, dar şi şampoane. Alege-le pe cele care conţin colagen pentru a adăuga rezistenţă firului de păr. 


Şampon pentru păr gras

Pentru părul gras există două posibilităţi: fie vă spălaţi mai des, fie folosiţi un şampon uscat. Dacă faceţi parte din prima categorie, atunci alegeţi un şampon delicat, cu uleiuri esenţiale. Cele care folosesc şampon uscat între spălări sunt sfătuite să folosească un produs care curăţă în profunzime. Acestea sunt mai puternice şi conţin exfolianţi uşori, care vor curăţa scalpul şi vor îndepărta restul de şampon uscat.


Sursă: byrdie.co.uk