Cauzele deshidratării pielii

 

·         După spusele specialiştilor,există mai mulţi factori care,în timp,reduc nivelul de hidratare al pielii. Scăderea nivelului de hormoni(estrogen,progesteron şi testosteron) poate duce la pierderea de colagen şi diminuarea elasticităţii pielii,cauzând subţierea dermei şi o predispoziţie mai mare la deshidratare.

·         În afară de influenţa hormonală,şi consumul de alcool,cafea şi tutunpoate declanşa aşa numitul stres oxidativ la nivelul pielii,care duce la deshidratare şi riduri.

·         Dermatologii sunt de părere că nici factorii externinu sunt mai blânzi cu tenul nostru,ba din contră-expunerea repetată la frig şi vânt este responsabilă pentru îmbătrânirea pielii,deshidratarea şi ridarea ei. În plus,apafierbintefolosită în timpul duşului îţi va usca pielea,deoarece îndepărtează  sebumul natural.

 

 

 

De ce ai nevoie

 

·         Acidul hialuronic,cel care umple spaţiile de la nivelul dermei,joacă un rol important în procesul de întinerire al pielii. Acesta este responsabil pentru gradul de umiditate al pielii şi menţinerea ţesuturilor tinere şi suple. Este ingredientul pe care toţi dermatologii ţi-l vor recomanda şi care nu trebuie să lipsească din cremele tale de faţă.

·         Produsele care conţin glicerină,vaselină,uree şi acid lactic stimulează hidratarea şi sunt foarte potrivite pentru sezonul rece. Şi,pentru că pielea are nevoie de vitamine şi substanţe nutritive,alege creme bogate,pe bază de uleiuri esenţiale,pe care să le aplici înainte de culcare,atunci când pielea se regenerează şi poate absorbi mai uşor ingredientele.

·         Pentru duş,alege un produs cremos,care să conţină uleiuri cu proprietăţi nutritive.
 

·         În camerele unde petreci mult timp,ai grijă să instalezi umidificatoare,care să împiedice uscarea pielii. Ca alternativă,poţi pune pe calorifer o oală cu apă;are acelaşi efect.

·         Exfoliază-ţi uşor şi periodic tenul înainte să aplici creme şi uleiuri. În acest fel elimini celulele moarte şi ajuţi pielea să absoarbă umezeala şi elementele nutritive. Pentru corp,foloseşte o cârpă sau o lufă,care să exfolieze mai profund.

 

·         Şi hrana este importantă! Majoritatea fructelor şi legumelor sunt bogate în apă,fibre,vitamine,minerale şi antioxidanţi,aşa că nu le scoate din dietă.

 

 

Ponturi

 

Aloe vera,în starea sa naturală,poate calma şi trata pielea uscată sau iritată. Acizii din planta de aloe descompun celulele moarte ale pielii şi accelerează procesul de vindecare. Rupe o frunză de aloe şi masează cu gelul său zona uscată.
 

Coatele aspre pot fi tratate cu ajutorul pulpei de grepfrut. Exfoliază sub duş zona respectivă,apoi taie un grepfrut şi stai cu câte o jumătate pe fiecare cot,timp de 15 minute. Acidul citric îţi va catifela pielea.

 

 

Încearcă următoarele produse: