Curcubeul

Cumpără cât mai multe foi,fiecare de o nuanţă diferită şi aranjează-le în ordine pe masă. Roagă-l să numească fiecare culoare şi să o asocieze cu un fruct,precum şi cu anotimpul în care este cules. Poţi repeta jocul,iar de fiecare dată să aleagă fructe diferite sau chiar legume. Astfel,cel mic va învăţa lucruri noi şi nu se va plictisi.

Mărimi şi forme

Este un joc care-i va solicita atenţia şi spiritul de observaţie. Desenează pe o foaie stelute de diferite marimi,cerculeţe,inimioare sau alte forme geometrice,decupează-le şi amestecă-le.  Apoi,pune-l pe cel mic să aşeze formele la locul lor şi să spună cum se numesc. Vei vedea dacă sesizează diferenţa de formă şi de mărime.

Citeşte şi:

Jocurile de azi,învăţăturile de mâine

Fiecare vârstă are jocul ei

Exerciţii de silabisire

Vrei ca cel mic să vorbească corect? Atunci ce ai spune de un mic test? Scrie pe o foaie numele unor animale,păsări,fructe sau legume,dar ai grijă să omiţi una-două litere din conţinutul cuvintelor. Pune-l pe cel mic să zică pe litere cuvântul şi aşa îţi vei da seama dacă acesta îşi dă seama de literele lipsă. Este un exerciţiu recomandat preşcolarilor şi celor care sunt în clasa I.