Keira Knightley este indignată de Kate Middleton pentru că ascunde adevăratele dureri ale unei naşteri. Ca de fiecare dată după ce a adus pe lume un copil, Kate a ieşit din spital la câteva ore distanţă. Ba mai mult, a ieşit din spital aranjată toată şi pe tocuri pentru ca paparazzi să facă poze bebeluşului.

Ducesa de Cambridge a fost complimentată pentru abilitatea de a-şi reveni repede după naştere. Când l-a născut pe Prinţul George, ducesa a rămas peste noapte în spital. Dar, la doar câteva ore după ce au venit pe lume Prinţesa Charlotte şi Prinţul Louis, Kate se poza cu micuţii în braţe, în faţa spitalului.

În anul 2015, când Ducesa de Cambridge dădea naştere celui de-al doilea copil al cuplului, Prinţesa Charlotte, actriţa Keira Knightley o aducea pe lume pe fiica ei Edie. În timp ce Kate Middleton face naşterea să pară floare la ureche, Keira a suferit groaznic. Actriţa de la Hollywood a avut dureri groaznice şi nu s-a sfiit să le mărturisească public.

„Stăteam şi ne uitam la televizor. Ea (Kate) a ieşit din spital şapte ore mai târziu, cu faţa machiată şi pe tocuri înalte. Faţa pe care lumea voia să o vadă. Ascunde! Ascunde-ne durerea, trupurile despicate, sânii care curg, hormonii care urlă. Fii stilată, nu arăta câmpul de luptă, Kate. La şapte ore după ce ai luptat cu viaţa şi cu moartea, la şapte ore după ce trupul tău s-a deschis şi a sângerat, viaţa a ieşit afară urlând. Nu arăta asta! Nu spune! Stai acolo cu fetiţa în braţe şi aşteaptă să fii pozată de o haită de fotografi!

Vaginul meu s-a despicat. Ai ieşit cu ochii deschişi. Cu braţele în aer. Urlând. Te-au pus la pieptul meu, acoperită de sânge, de vernix, cu capul tău deformat de canalul îngust prin care ai ieşit. Pulsând, gâfâind, ţipând.

Mi-ai găsit sânul imediat, îmi amintesc durerea, gura ta s-a prins strâns de sfârcul meu şi ai început să sugi. Îmi aduc aminte fecalele, voma, sângele, cusăturile. Îmi amintesc câmpul meu de luptă. Câmpul tău de luptă şi viaţa pulsând. Supravieţuind. Şi eu sunt sexul slab? Tu eşti?', o atacă actriţa pe Ducesa de Cambridge într-un articol cu titlul Sexul slab, publicat sub forma unei scrisori către fiica ei, în colecţia Feministele nu poartă roz (Şi alte minciuni).