Ţipătul lor,asemănător cu al unui bebeluş

Ursuleţul Koala este în general un animal destul de tăcut. Însă masculii scot nişte sunete cu tonalitate gravă,care pot fi auzite chiar şi de la o distanţă de un kilometru în perioada împerecherii. Iar când sunt speriaţi,Koala au un alt tip de ţipăt,asemănător cu cel al unui bebeluş.

Dorm aproape 20 de ore

Koala nu sunt foarte activi. Se mişcă în jur de două ore şi dorm circa 20 de ore. Le place să doarmă cocoţaţi pe cele mai înalte crengi ale copacilor. Iar dacă sunt deranjaţi din somnul lor preţios,devin violenţi şi îl pot muşca pe cel care le-a stricat siesta.

Puii sunt căraţi în spate

Puii de Koala sunt ţinuţi în primele şase luni de viaţă în marsupiu,la fel ca şi cei de cangur. Când devin prea mari pentru a încăpea în „săculeţ“,puiuţii sunt căraţi în spate de mama lor. Fiind aşa simpatici,Koala sunt crescuţi şi ca animale de casă. Dacă sunt luaţi acasă de mici,pot fi domesticiţi şi devin afectuoşi ca un câine.

Ursuleţul care nu bea apă

În limba aborigenilor australieni,numele Koala înseamnă „fără băutură“. Explicaţia? Acest ursuleţ nu bea apă. El mănâncă frunze de eucalipt care conţin suficientă apă. Deşi este cunoscut în toată lumea ca „ursuleţul“ Koala,acesta nu are nicio legătură cu familia urşilor. Ruda sa cea mai apropiată este vombatul,un animal asemănător castorului.