Două dintre cele mai mai cunoscute virtuţi terapeutice ale trifoiului roşu sunt echilibrarea nivelului de hormoni şi lupta împotriva celulelor canceroase. Defapt,trifoiul este unul dintre cele mai vechi leacuri împotriva temutei maladii.

Îmbunătăţeşte funcţionarea inimii

În primul rând,trifoiul roşu menţine sănătatea arterelor. Astfel,este împiedicată formarea plăcilor de aterom,care ar putea îngreuna circulaţia sângelui. În acelaşi timp,ceaiul de trifoi roşu scade nivelul colesterolului rău,LDL-lul şi ridică nivelul colesterolului bun,HDL-ul.

Citeşte şi: Lucruri bine de ştiut despre estrogen

Reduce nevoia de a fuma

Cei care-şi doresc să renunţe definitive la ţigări,ar trebui să bea zilnic măcar o ceaşcă cu ceai de trifoi roşu. Astfel,nevoia de nicotină va fi din ce în ce mai redusă şi vei renunţa treptat la ţigări.

Scade riscul de osteoporoză

Oasele devin din ce în ce mai fragile din cauza dezechilibrelor hormonale. Astfel,riscul de osteoporoză este din ce în ce mai mare la femei după vârsta de 50 de ani. Trifoiul roşuconţine substanţe care acţionează precum estrogenul,întărind în timp sistemul osos.

Citeşte şi:Ce trebuie să ştii despre osteoporoză

Te scapă de SPM

Sindromul premenstrual poate cauza numeroase neplăceri în zilele dinaintea ciclului menstrual. Stările de nervozitate,retenţia de apă şi crampele abdominale sunt doar câteva dintre simptomele sindromului premenstrual. Bea încă de la primele simptome o ceaşcă de ceai şi neplăcerile vor fi mult mai uşor de suportat.

Cui nu-i este recomandat

Deoarece conţine substanţe care înlocuiesc estrogenul,trifoiul roşu este contraindicat femeilor care au risc de cancer la sân. În acelaşi timp,întrucât subţiază sângele,ceaiul de trifoi roşu nu trebuie băut înainte de operaţii.