Kefirul,de ajutor în bolile digestive

Denumit „băutura centenarilor”,kefirul (în turcă înseamnă sănătate) este o băutură apreciată şi azi pentru calităţile sale de creştere a rezistenţei în faţa virusurilor.

Pentru a sta departe de gripă,e de ajuns să bei câte o cană cu kefir pe zi,la prânz sau la micul dejun. Graţie probioticelor pe care le conţine,kefirul stimulează procesul de digestie.

În plus,dacă ai urmat,pe termen lung,un tratament cu antibiotice,acesta reface flora intestinală,reduce riscul de diaree şi previne balonarea.

Mănânci brânză,ai energie!

Brânzeturile conţin aminoacizi,substanţe care-ţi asigură energie şi bună dispoziţie.

Nutriţioniştii spun că vitaminele şi mineralele din acestea se asimilează mai bine în organism decât cele din carne şi previn depresia.

Dacă eşti la dietă,brânza degresată de vaci este ideală,deoa­rece oferă senzaţia de saţietate,iar calciul determină metabolismul să ardă depozitele de grăsime din corp.

Laptele,plin de minerale

Specialiştii sunt de părere că un gram de calciu pe zi,echivalentul a trei-patru ceşti cu lapte pe zi,reduce cu mult riscul de cancer de colon.

Şi încă ceva! Femeile care au trecut de menopauză previn osteoporoza dacă beau patru-cinci ceşti pe zi.

E bine să eviţi excesul de cafea,alcool şi de carne roşie,deoarece reduc absorbţia acestui mineral în organism.

Iaurtul previne infecţiile

Poţi scăpa de supărătoarele infecţii candidozice urmând o cură cu iaurt. Mănânci două-trei căni cu iaurt pe zi,timp de trei săptămâni.

Prebioticele din iaurt creează o poartă împotriva bacteriilor şi a ciupercilor,neutralizându-i,timp în care flora vaginală se reface.

Bacteriile benefice şi acidul lactic refac ţesuturile şi restabilesc ph-ul natural al pielii.

Proprietăţi

Aliment (mg calciu la 100 g produs)

Kefir:120 mg
Brânză de vaci:90 mg
Iaurt:130 mg
Lapte:123 mg