Turmericul se foloseşte în mod uzual la gătit în India, dar este în acelaşi timp şi unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare care există pe lume, mulţumită curcuminei pe care o conţine.

Astfel, turmericul poate fi considerat un superaliment extrem de eficient, ale cărui beneficii pentru sănătate sunt confirmate de nenumărate studii.  

El este folosit deseori pentru a condimenta diferite preparate, însă există o reţetă care face adevărate minuni pentru sănătate: laptele cu turmeric, miere şi piper. 

Sfatul specialiştilor în medicina Ayurvedică este să consumi cât poţi de des o cană din acest „lapte de aur”.


Beneficii pentru sănătate:

– Anti-inflamator, antioxidant, antiseptic,analgezic

– Creste imunitatea organismului

– Anti-cancerigen

– Ajuta la mentinerea nivelului colestorolului

– Imbunatateste sanatatea digestiei

– Detoxifiaza ficatul

– Regleaza metabolismul si ajuta la reglarea greutatii corporale

– Actioneaza impotriva presiunii sangvine ridicate

– Imbunatateste memoria si functiile creierului

– Este benefic in diverse afectiuni ale pielii

– Are efecte puternice in cazul dereglarilor nerologice

– Micsoreaza nivelul trigliceridelor


Cum se prepară "laptele de aur"? 

Aveţi nevoie de o cană cu lapte de migdale sau cocos, 1 linguriţă praf de curcumă (turmeric) şi miere. Amestecaţi într-o tigaie, la foc mic, laptele cu curcuma. Lichidul trebuie doar încălzit, nu fiert. După omogenizare, stingeţi focul şi adăugaţi mierea şi un praf de piper.


O cană cu lapte de aur acum, în sezonul rece, e mai mult decât binevenită pentru oricine. Pe lângă toate beneficiile pentru sănătate aduse de turmeric, e şi o băutură excelentă, reconfortantă, cu gust bun.

Fiecare îşi poate personaliza cana de lapte cu turmeric după cum îi place, adăugându-i aromele preferate: vanilie, scorţişoară, anason, etc. Sursă: bucate-aromate.ro, frunza-verde.ro