Dezinfectant pentru mâini

Poţi înlocui serveţelele umede antibacteriene cu o soluţie care va omorî microbii şi bacteriile de pe mâini. Într-o stricluţă combină o lingură de gel de aloe vera,3 linguri de alcool pur şi 10 picături de ulei de aloe vera. Agită conţinutul şi şterge-te cu el pe mâini în timpul zilei.

Întăritor pentru sistemul imunitar

Este de ajuns să aplici zilnic câteva picături de ulei de lavandă pe piele şi să masezi uşor,iar sistemul imunitar se va fortifica şi va fi pregătit să lupte împotriva virusurilor.

Citeşte şi:

Lavanda are grijă de tenul tău

Tratează răceala în mod natural

Săpun antiseptic

Şi acasă eşti expusă la acţiunea bacteriilor şi a virusurilor care pot declanşa viroze şi răceli,iar din acest motiv este bine să te speli des pe mâini. Foloseşte un săpun antibacterian pe bază de lavandă. Amestecă 20 de picături de ulei de lavandă cu 200 ml de săpun lichid fără miros şi pune săpunul obţinut într-un recipient gol de la săpunul lichid. Este indicat pentru toată familia.

Dezinfectant natural

Este bine ca din când în când să sterilizezi toate suprafeţele din casă,pentru că oricât de mult le-ai curăţa,bacteriile nu vor înceta să se înmulţească. Într-o sticlă cu pulverizator se combină 40 de picături de ulei de lavandă şi două ceşti cu apă şi se agită bine. Aplică acest dezinfectant într-un strat generos pe clanţele de la uşi,capacul vasului de toaletă şi chiar pe blatul de bucătărie.