Conţine numeroase vitamine,printre care A,C,E şi unele B-uri,şi are efecte benefice asupra corpului,îmbunătăţind starea generală a sănătăţii. Curele de câte două săptămâni cu capsule cu ulei de cătină sau câteva picături de ulei de trei ori pe zi întăresc sistemul imunitar,care va lupta mai bine cu virusurile şi cu infecţiile bacteriene.

Are proprităţi antiîmbătrânire

Uleiul de cătină este un ingredient de bază în produsele cosmetice naturale destinate îngrijirii pielii,datorită proprietăţilor antiîmbătrânire. Îl poţi aplica direct pe piele şi vei vedea că după o săptămână liniile fine de pe frunte şi din jurul ochilor încep să se estompeze.

Acizii graşi şi carotenoidele din acest ulei pătrund în piele şi o hrănesc. Uleiul de cătină poate hidrata pielea şi,în cazul în care suferi de eczeme,poţi unge pielea în locul afectat cu puţin ulei de cătină diluat într-un gel cu aloe vera. Senzaţia de mâncărime se va atenua şi vindecarea va fi mai rapidă.

Uleiul de cătină poate fi de mare ajutor şi în cazul acneei,trebuie doar să aplici puţin ulei pe coşuri cu o dischetă demachiantă.

Ajută şi în caz de astm

Uleiul de cătină are proprietăţi bronho-dilatatoare şi poate fi folosit pentru reducerea simptomelor astmului,cum ar fi tusea. Dacă îţi place mirosul,îl poţi pulveriza de câteva ori pe zi în camera în care stai. În caz de tuse productivă,fă gargară cu ulei de cătină.

Poţi adăuga 20 de picături de ulei într-un pahar cu apă la temperatura camerei sau chiar încălzită. Te va ajuta să elimini mai repede mucozităţile.