Compresa locală cu hreancicatrizează coşurile provocate de acnee. Ca să o prepari,ai nevoie de o rădăcină de hrean dată pe răzătoare pe care o pui într-o sticlă închisă la culoare şi adaugi oţet de mere cât s-o cuprindă. Laşi amestecul la macerat şase ore şi apoi aplici compoziţia,învelită într-un tifon sau un material de bumbac,şi-o laşi să acţioneze timp de un sfert de oră. Dacă simţi că te pişcă sau te ustură,îndepărtează compresa şi spală-te cu apă caldă.

Ca să reduci din simptomele provocate de acnee,poţi să pui pe zonele afectate suc din frunze de busuioc. Se găseşte de cumpărat la plafar şi are acţiune cicatrizantă. În plus,atenuează mâncărimile.

Gălbenelele sub formă de alifiestimulează circulaţia sângelui la nivelul ţesuturilor şi grăbesc astfel cicatrizarea coşurilor. Poţi găsi alifia de cumpărat de la plafar sau ţi-o poţi prepara acasă. Ai nevoie de 3-4 ml de suc proaspăt stors din flori de gălbenele care se amestecă cu 30 g de unt proaspăt şi se freacă până la uniformizare. Este recomandat să ungi locurile afectate de câteva ori pe zi.

Poţi încerca şi tinctura de salvie. Dacă vrei s-o faci singură,amestecă 20 g de plantă cu 100 ml alcool sanitar şi lasă la macerat timp de două săptămâni. Poţi să bei câte 20 picături de 3 ori pe zi sau să fricţionezi zona afectată. De asemenea,poţi să-ţi faci o cataplasmă cu frunze de varză strivită şi să consumi suc de varză proaspătă în salate.