Scade febra uşoară

Dacă eşti răcită, încearcă frecţiile cu oţet de mere. Aplică pe piept, frunte şi tălpi, cel puţin 10 minute, comprese cu oţet de mere diluat în puţină apă. Astfel, vei stimula circulaţia sângelui şi vei normaliza temperatura crescută a corpului.

Combate tusea

Pentru a potoli tusea, amestecă într-un pahar cu apă călduţă 80 ml de oţet de mere şi 2 linguri de miere. Bea o lingură din acest preparat o dată la 4 ore, până la ameliorarea simptomelor.

Alungă migrenele

Te doare capul? Aplică pe tâmple o compresă înmuiată într-un amestec de apă caldă şi oţet de mere. De asemenea, poţi inspira vapori de oţet, aproximativ 10 minute. Toarnă într-un vas cantităţi egale de oţet de mere şi apă, apoi pune-le pe foc. După ce apa a fiert, acoperă capul cu un prosop mare şi stai aplecată deasupra vasului, ca să inhalezi aburii.

Vindecă şi cicatrizează rănile

Oţetul de mere poate să facă minuni pentru piele. Dacă te-ai învineţit, încălzeşte puţin oţet de mere amestecat cu un praf de sare. Toarnă câteva picături pe un tifon şi aplică peste lovitură.

Reglează secreţia de sebum

Oţetul de mere echilibrează pH-ul pielii, estompează ridurile şi previne secreţia de sebum în exces. Îmbibă o bucată de vată în oţet de mere îndoit cu apă şi curăţă faţa, tamponând zona cu probleme, de 2 ori pe zi.

Alină durerile reumatice

Dacă ai în casă o sticlă cu oţet de mere, ai şi un leac bun contra reumatismului. Pentru a calma durerile, aplică pe zonele afectate comprese. Ai nevoie de 2 linguriţe de oţet, o linguriţă de hrean ras şi o linguriţă de ceapă tocată mărunt. Amestecă bine cele 3 componente, înveleşte-le în tifon, apoi aplică o oră pe locul afectat.

Contra pişcăturilor de ţânţari

Oţetul de mere calmează mâncărimile provocate de pişcăturile de ţânţari. Pune câteva picături pe o dischetă demachiantă şi dă-te pe piele. Foloseşte oţetul în cantităţi mici, diluat cu apă.