Cercetătorii au descoperit că această legumă gătită la cuptor ucide până la 65% din celule canceroase. Dar beneficiile pentru sănătate ale cartofilor dulci nu se limitează la studiile de laborator.

Te apără de cancer

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii japonezi,femeile care se află în pre-menopauză şi mănâncă cartofi dulci mai mult de trei ori pe săptămână au cu 30% mai puţine riscuri de a dezvolta cancer mamar. Alte studii au arătat că această legumă (în combinaţie cu alte alimente),reduce riscul apariţiei cancerului la rinichi cu 56% şi a cancerului vezicii biliare cu 67%.


Citeşte şi:

Ceapa,banala legumă cu efect anticancer

Probleme de sănătate care anunţă cancerul


Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de antioxidanţi,cum sunt betacarotenul,vitamina C,manganul,complexul de vitamina B şi potasiu. Nu numai că au un indice glicemic scăzut,dar cartofii  ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge şi îmbunătăţesc sensibilitatea la insulină la adulţii cu diabet zaharat de tip II.

Betacarotenul este un antioxidant puternic. Specialiştii spun că persoanele care consumă o dietă bogata în betacaroten au un risc redus de a se îmbolnăvi de cancer,în special de plămân,colon şi stomac.

Te ajută să slăbeşti

Potrivit unui alt studiu realizat pe şoareci,cartofii dulci pot ajuta chiar la pierderea în greutate.,reducând apetitul. Metoda de gătit sau de preparare este la fel de importantă ca şi alimentele pe care le mănânci,deoarece acest lucru poate avea un impact foarte mult asupra calităţii meselor. Cartofii dulci nu sunt o excepţie.

Gătiţi la aburi sau copţi în cuptor,cartofii dulci îşi păstrează betacarotenul,făcând ca antioxidantul să fie ingerat mai uşor de organism. Prin fierbere,cartofii dulci îşi pierd beneficiile.