Leguma este sfecla roşie,care ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi consolidarea sistemului cardiovascular. Ea oferă,de asemenea,corpului suficientă energie pentru întreaga zi.

Triptofanul şi betaina,substanţele pe care le conţine,luptă cu stresul şi relaxează sistemul nervos.

Totodată,sfecla este bogată în proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante,care luptă împotriva radicalilor liberi din organism,dar este şi o sursă de minerale precum potasiu,magneziu,fier,şi vitaminele A,B6 şi C. Mâncând sfeclă în fiecare zi vei scade riscul de a te confrunta cu obezitatea,diabet sau boli de inimă.

Citeşte şi:Ce trebuie să ştii despre bolile autoimune

Sfecla roşie ajută,de asemenea,la scăderea tensiunii arteriale,previne constipaţia,şi ajută la menţinerea unui tract digestiv sănătos. Acest remediu s-a dovedit a fi eficient în îmbunătăţirea vederii,eliminarea grăsimii acumulate pe ficat,precum şi pentru curăţarea colonului.

Iată cum se prepară remediul natural:

Ai nevoie de:

-2-3 sfecle roşii
-2 cepe
-oţet
-sare
-ulei esenţial de nucă de cocos

Mod de preparare:

Spală şi decojeşte cele trei sfecle roşii şi pune-le la fiert în apă. Adaugă sarea. Apoi,le scoţi şi le tai în cuburi mai mici şi le pui într-un castron. Apoi,toci ceapa şi o adaugi la sfeclă,peste care pui puţin ulei de nucă de cocos şi oţetul şi amesteci cu o lingură. Este o salată pe care trebui să o laşi să stea înainte de a fi mâncată o oră.

Citeşte şi:5 semne care anunţă cancerul endometrial

Beneficiile sănătoase ale salatei de sfeclă roşie:

Această salată sănătoasă va curăţa în mod eficient colonul şi ficatul. Ajută,de asemenea,în restabilirea vederii. Prin consumul zilnic de salată îi vei da organismul mai multe substanţe nutritive.

Credit foto:boldsky.com