Iată de ce este bine să mănânci castravete:

Menţine corpul hidratat

Castravetele este 95% apă, ceea ce înseamnă că ajută la menţinerea nivelului de hidratare din organism. În plus, contribuie la normalizarea temperaturii corpului. Castravetele este bogat în vitaminele A şi C, fibre şi acid folic, substanţe nutritive care contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

Îmbunătăţeşte digestia

Prezenţa fibrelor dietetice contribuie la stimularea procesului de digestie, favorizând eliminarea toxinelor acumulate în sistemul digestiv. Totodată, enzimele prezente în legumă ajută la o mai bună absorbţie a proteinelor în corp din alimentaţie.

Favorizează slăbitul

Când sunt mâncaţi în cantităţi egale sub formă de salată sau smoothie, morcovul şi castravetele au foarte multe beneficii asupra sănătăţii. Ambele legume au un conţinut caloric scăzut dar unul ridicat de fibre, care oferă o senzaţie de saţietate. Bea un pahar de suc (morcov şi castravete) sau mănâncă o salată, în fiecare zi.

Previne problemele pielii

Mulţi oameni nu cunosc beneficiile pe care le are apă cu felii de lime şi de castravete. Antioxidanţii prezenţi în lămâia verde şi în castravete ajută la eliminarea toxinelor din corp, ele fiind cele care provoacă dezvoltarea multor probleme ale pielii. Mai mult, foarte eficiente sunt măştile faciale pe bază de castravete, care curăţă tegumentul şi îi oferă o strălucire naturală.

Întăreşte musculatura

Bea apă cu suc de lămâie şi suc de castravete pentru o cantitate mai mare de minerale. Silica, un compus prezent în castravete, care are rolul de a susţine dezvoltarea sănătoasă a ţesuturilor. Mai mult, include castravetele în dieta ta (cu tot cu coajă) pentru a beneficia de o cantitate mare de substanţe nutritive.


Credit foto: www.pixabay.com