1. Lubrifiante naturale din seminţe de in

Te-ai fi gândit până acum că seminţele de in te pot ajuta să te lubrifiezi în mod natural? Tot ce trebuie să faci este să fierţi 3 linguri de seminţe de in în 300 ml de apă timp de 20 de minute.

Când amestecul s-a mai răcit,se strecoară şi lichidul obţinut se depozitează într-un recipient de sticlă şi se ţine la frigider. Se foloseşte la nevoie,ca lubrifiant.

2. Lubrifiant din albuş

Unul dintre cele mai eficiente lubrifiante naturale este albuşul de ou. Da, şi albuşul te poate ajuta să te lubrifiezi în mod natural,însă se ştie din bătrâni că acest ingredient are şi alte efecte asupra sistemului reproducător-creşte fertilitatea,întrucât ghidează sperma către ovule. Aşadar,trebuie să fii atentă,mai ales dacă nu vrei să rămâi însărcinată.

3. Lubrifiante naturale pe bază de ulei de cocos

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune lubrifiante naturale,întrucât hidratează mucoasa vaginului. În plus,acest tip de ulei are proprietăţi antibacteriene şi antifungice,ceea ce înseamnă că există un risc mai mic de a suferi de infecţii vaginale.

4. Salivă

Dacă nu vrei să apelezi la unul dintre lubrifiantele naturale menţionate mai sus,te poţi rezuma la salivă. Este naturală şi are efecte maxime asupra vaginului.