Mai multe studii au arătat,de asemenea,că persoanele care lucrează în schimbul de noapte sunt mai obeze decât cele care lucrează în tura de zi. Dar,de ce se întâmplă acest lucru? Se datorează faptului că fiinţa umană este structurată pentru a lucra ziua şi noaptea pentru a se odihni. De aceea,atunci când ritmul natural al corpului este schimbat în timp ce se lucrează în ture de noapte,acesta duce la creşterea nivelului de stres şi la obezitate.

Consumul de produse nesănătoase,de fast-food şi alte gustări este preferat de persoanele care lucrează noaptea,deoarece îi ajută să rămână treji,dar este şi factorul major care duce la obezitate. La acestea se mai adaugă şi fumatul excesiv prin care încearcă să facă faţă nivelului crescut de stres.

Pe lângă obezitate,persoanele care lucrează noaptea se pot confrunta şi cu alte probleme de sănătate precum insomnia şi afecţiunile cardiace. Prin urmare,cea mai bună metodă prin care pot fi prevenite este o alimentaţie sănătoasă.

Iată ce ar trebui să mănânce o persoană care lucrează noaptea:

Orez brun

Bogat în vitamine,fier,zinc,proteine,fibre şi magneziu,orezul brun ajută la eliminarea kilogramelor. În plus,este unul dintre cele mai bune alimente care ajută în procesul de slăbit în mod natural.

Fructe

În locul gustărilor precum chipsurile,pizza,burgerii sau pastele,alege fructele. Mărul,banana,papaia şi kiwi-ul sunt câteva dintre fructele care previn obezitatea fără a practica exerciţii.

Salate vegetale

Salatele pe bază de morcov şi spanac,care sunt scăzute în calorii ajută la prevenirea obezităţii. Este una dintre cele mai bune opţiuni pentru persoanele care lucrează noaptea.

Migdale

Perfecte pentru gustare,migdalele sunt bogate în substanţe nutritive precum vitamine,magneziu şi fibre. În plus,sunt recomandate persoanelor care vor să slăbească.

 Seminţe de in  

Bogate în fibre,seminţele de in ajută la absorbţia lichidelor în organismşi sunt săţioase. Nu îţi va fi foame la fel de repede,vei slăbi şi preveni obezitatea.

Fulgii de ovăz şi laptele

În schimbul alimentelor bogate în calorii precum pizza şi burgeri,este recomandat să fie mâncaţi fulgi de ovăz cu lapte scăzut în grăsimi. Bogate în calciu,minerale şi fibre,acestea ajută la prevenirea obezităţii la persoanele care lucrează noaptea.

Iaurtul

Bogat în proteine,calciu,potasiu,vitamine şi,în special vitamina B,iaurtul scăzut în grăsimi este cel mai bun pentru mâncat noaptea,în timp ce ajută în procesul de slăbit.

Sucurile naturale din fructe

Înlocuieşte băuturile carbogazoase cu apa plată şi sucurile naturale din fructe. Sunt cele care te vor menţine hidratată mai mult timp,în timp ce previn obezitatatea.