Iată care sunt acele lucruri care pot duce la apariţia de dureri în timpul sexului:

1. Infecţiile vaginale

Infecţiile vaginale sunt neplăcute,pentru a spune aşa. În plus faţă de mâncărime,senzaţia de arsură şi iritaţii,poţi avea cu uşurinţă dureri în timpul actului sexual. Cel mai bun lucru care îl poţi face este să te abţii de la sex până când vei menţine infecţia sub control. Există o mulţime de contra-opţiuni pentru a trata o infecţie,dar vaginita bacteriană este o infecţie despre care trebuie să discuţi cu medicul,mai ales dacă este frecventă,astfel încât să fie rezolvată această problemă repede.

2. Infecţia tractului urinar

Infecţii ale tractului urinar sunt foarte dureroase. Trebuie să consulţi medicul imediat dacă ai arsuri urinare,o urinare frecventă sau dureri de spate. Cele mai multe astfel de infecţii sunt uşor de eliminat cu un antibiotic,dar luat la timp,ca să nu se ajungă la un caz nefericit. Pentru a elimina această infecţie consumă multă apă,cafea sau ceai. În plus,urinarea înainte şi după actul sexul,poate duce la prevenirea unor astfel de infecţii.

3. Chisturile ovariene şi fibromul uterin

Unele probleme de sex feminin pot provoca dureri în timpul actului sexual. Chisturile ovariene şi fibromul uterin sunt două cauze comune. Acestea pot fi cauzate de o varietate de afecţiuni medicale pe care doar medicul le poate determina. Din fericire,există soluţii pentru ambele afecţiuni. Medicamentele şi procedurile chirurgicale,uneori,sunt cheia pentru eliminarea acestei probleme,astfel încât şi viaţa sexuală poate reveni pe drumul cel bun.

4. Endometrioza

Endometrioza este o afecţiune dureroasă care apare atunci când mucoasa uterului creşte în afară. Aceasta poate provoca dureri în timpul sexului,perioade foarte dureroase şi grele,dar şi alte probleme de sex feminin. Este o afecţiune care este tratabilă,totuşi. Discutarea cu medicul de familie este cel mai bun sfat,pentru a găsi cea mai bună soluţie şi cel mai bun tratament pentru tine. Nu trebuie să suferi de endometrioză mereu.

5. Leziuni de la naştere

Durerea poate fi destul de dureroasă după naştere. Primul lucru pe care vrei să-l faci pentru a preveni acest lucru este să aştepţi până când medicul îţi va spune că poţi avea din nou acte sexuale. Chiar şi atunci mai pot apărea unele dureri. Trupul este încă în vindecare şi poate duce ceva timp până să se refacă. Ia lucrurile cu calm şi cu ajutorul unui lubrifiant,dacă este necesar. Dacă această problemă nu se îmbunătăţeşte după primele contacte sexuale,atunci medicul trebuie să ştie ce se întâmplă.