Sărutul poate întări sistemul imunitar

Conform unui studiu realizat de Organizaţia Olandeză pentru Cercetare Ştiinţifică Aplicată,un sărut de 10 secunde transferă între tine şi partener peste 80 de milioane de bacterii. Oamenii de ştiinţă spun că expunerea la germeni poate întări sistemul imunitar. Expunerea la germenii altora determină corpul să facă anticorpi împotriva acestora,ducând la imunitate crescută şi prevenirea bolilor.

Citeşte şi:12 tipuri de săruturi intime

Este bun pentru sănătatea dentară

Dr. Sivan Finkel,specialist în stomatologie estetică la un cabinet dentar din New York,spune că o producţie crescută de salivă generată de săruturi este utilă pentru sănătatea orală. Sărutul stimulează glandele salivare,iar saliva ajută la tamponarea acidităţii mediului oral.

Sărutul este însă o sabie cu două tăişuri,căci poate să fie şi dăunător. Bacteriile care dăunează cavităţii orale sunt transferate prin sărut. Deci,dacă persoana pe care o săraţi are o igienă orală precară,ar trebui s-o eviţi.

Sărutul „inundă“ creierul cu substanţe chimice benefice pentru sănătate

Principalul beneficiu al sărutuluieste eliberarea oxitocinei şi a dopaminei. Oxitocina,numit şi hormonal fericirii,este secretat şi în timpul travaliului şi al actului sexual. Dopamina este hormonul care produce plăcere. El este responsabil pentru reglarea stării de spirit,a comportamentului,a somnului şi a cunoaşterii,ajutând totodată la luarea deciziilor.

Citeşte şi:Ce vor femeile să ştie bărbaţii despre sărut

Sărutul poate scădea tensiunea arterială şi colesterolul

Specialiştii spun că săruturile ajută la scăderea tensiunii arteriale. Mai mult,dilată vasele de sânge,ajungând la toate organele vitale. Cercetările au arătat,de asemenea,că sărutul reduce cortizolul,hormonul stresului,care favorizează creşterea în greutate,hipertensiunea arterială şi colesterolul ridicat.

Credit foto:www.thelist.com