Albirea dinţilor

 

Acidul salicilic şi acidul citric care se găsesc în cojile bananelorvor uşura în mod eficient petele de pe suprafaţa dinţilor. Pentru a beneficia de proprietăţile cojilor de banana,pur şi simplu,fricţionează dinţii cu partea albă interioară a unei coji de banane,de două ori pe zi.

 

Leac pentru negi

 

Bananele pot fi la fel de eficiente ca şi cremele folosite pentru eliminarea negilor. Se crede că datorită conţinutului ridicat de potasiu,coaja de banană elimină această problemă a pielii într-un mod nedureros. Poţi face fricţionări cu partea albă interioară a unei coji de banana direct pe piele sau poţi zdrobi o banană şi aplica pasta pe zona afectată.

 

Pentru întreţinerea încălţămintei şi a argintăriei

 

Dacă vrei să redai strălucirea încălţămintei tale din piele,elimină posibilele urme de murdărie,după care curăţă pantofii cu o coajă sau două de banană. Apoi,lustruieşte-ţi încălţăminetea cu o cârpă moale sau cu şerveţele de hârtie. Astfel,vei avea pantofii nou-nouţi,deoarece potasiul care se găseşte în coaja de banane este un ingredient cheie în întreţinerea pantofilor. Unii oameni spun că aceeaşi tehnică poate fi folosită şi pentru întreţinerea argintăriei.

 

Capcană naturală pentru…muşte

 

Poţi face o capcană pentru muştele care bâzâie prin bucătărie. Ai nevoie de o cutie de iaurt,o coajă de banană,un ciocan şi un cui mic. Fă găuri în capacul recipientului de iaurt folosind cuiul şi ciocanul. Pune coaja de banană în interior şi închide recipientul. Mirosul dulce al bananei va atrage muştele. Odată intrate înăuntru,ele nu vor putea să iasă din capcana improvizată.