În mod normal,multă lume crede că glanda tiroidă nu funcţionează corespunzător din cauza modificărilor hormonale care au loc în organism. Acest lucru este adevărat,dar există şi alţi factori care contribuie;stilul de viaţă,obiceiurile zilnice,anumite lucruri din jur care declanşează hormoniidin corp,cauzând dezechilibre hormonale mari.

Tulburările tiroidiene,în cei mai simpli termeni,pot fi descrise ca funcţionarea incorectă a glandei tiroide,care este situată în partea interioară a gâtului. Există mai multe tipuri de afecţiuni ale glandei precum hipotiroidism,hipertiroidism,tiroidismşi cancer de tiroidă.

Şi,aşa cum am spus mai sus,avem în casă câteva lucruri care pot provoca tulburări tiroidiene.

Iată care sunt:

Aţa dentară

Una dintre cauzele care pot duce la dezvoltarea de dezechilibre tiroidiene este aţa dentară. Aceasta este acoperită cu anumite substanţe chimice pentru a face mai uşoară curăţarea dinţilor,fiind cele care pot declanşa boli tiroidiene.

Tigaia pentru gătit

Multe femei folosesc tigăi şi oale pentru a  găti. Unele dintre aceste vase sunt acoperite cu substanţe chimice,pentru a se încălzi mai repede. Tot aceste substanţe pot provoca dezechilibre hormonale ale glandei tiroide.

Haina de ploaie

Există anumite articole vestimentare care sunt tratate cu produse chimice,mai ales hainele de ploaie. Şi,în cazul în care substanţele vin în contact cu gura sau pielea,pot fi un risc pentru declanşarea glandei tiroide.

Cutia de la pizza

Pentru a preveni scurgerea grăsimii,multe cutii pentru pizza sunt pe bază de produse chimice,astfel încât acestea pot declanşa dezechilibre hormonale tiroidiene în organism.

Pungile pentru popcorn

Unul dintre cele mai comune obiceiuri care poate duce la provocarea tulburărilor tiroidiene este folosirea cuptorului cu microunde. Acesta este folosit şi pentru a face popcornul. Punga în care se face deliciosul popcorn este plină de substanţe chimice care pot afecta glanda tiroidă.

Covoarele

Particulele de praf depuse pe covor şi alte impurităţi,atunci când nu sunt curăţate în mod regulat,pot fi considerate unele dintre cauzele tulburărilor glandei tiroidiene.

   Şamponul    

Dacă şamponul folosit conţine ingrediente chimice ca perfluoroalchil,trebuie evitată folosirea lui.

Credit foto:www.boldsky.com