Sirop de măceşe,pentru creşterea imunităţii

 
Datorită conţinutului ridicat de vitamina C,măceşele întăresc organismul şi-l pregătesc să lupte împotriva răcelilor şi gripelor. De asemenea,siropul de măceşe combate anemia,favorizând producerea de globule roşii.
 
Pentru a face sirop de măceşe îţi trebuie 100 g de măceşe,1 litru de apă,100 g de zahăr. Peste măceşele zdrobite torni apa rece,cât să le acopere, şi le laşi la macerat peste noapte. Strecori,adaugi zahărul şi completezi cu apă până la 1 litru. Păstrezi siropul la frigider.
 
Bea câte 2 linguri de sirop de 3 ori pe zi,înainte de mese.
 

Ceaiul de măceşe îţi uşurează digestia

 
Sub formă de infuzie,măceşele cresc rezistenţa organismului faţă de boli,protejând sistemul digestiv. Remediul stimulează secreţia biliară,are grijă de pereţii stomacului şi ai intestinelor.
 
Pentru preparare,ai nevoie de 2 linguri de măceşe,1 cană cu apă,miere după gust. Torni apa clocotită peste măceşe şi laşi la infuzat până se răceşte.
 
O bei de 2-3 ori pe zi,înainte de mese. Pentru un gust mai bun,poţi îndulci infuzia cu miere.