Nasul prea mare

 

Nasul prea mare se corectează astfel:după ce ai aplicat pe chip fondul de ten obişnuit,foloseşti un fond de ten mai închis la culoare (cu o nuanţă),pe care-l aplici pe aripile laterale ale nasului. Pe mijlocul nasului,pe partea mai bombată,poţi folosi un pic de pudră irizată,care va da luminozitatea şi va capta privirea spre centrul nasului.

 

 

Cearcănele vineţii

 

Cearcănele vineţii se maschează cu un corector auriu şi unul galben – cel galben aplincându-se doar în colţul intern al ochiului. Deasupra,aplică un anticearcăn în culoarea pielii,pentru a uniformiza.

 

 

Pleoapele lăsate

 

Nu le camufla cu fard închis la culoare,ci cu unul bej,în nuanţa pielii întoarse,care se aplică pe toată suprafaţa pleoapei. Trasezi apoi conturul ochiului cu un creion negru sau maro,apoi foloseşti pe gene o mascara care conferă volum.

 

 

Colţurile buzelor lăsate

 

Ca să le corectezi,trasezi coturul buzelor cu un creion în nuanţa dorită,depăşind uşor linia conturului buzelor. Foloseşte şi un anticearcăn deschis în zona dintre nas şi mijlocul buzelor.

 

 

Ochii apropiaţi

 

Pensează corect zona de la rădăcina nasului,dintre sprâncene. Foloseşte un fard de pleoape mai deschis,semi-mat,în colţul intern al ochiului,şi unul cu 1-2 nuanţe mai închis în colţul extern.

 

 

Ochii prea mici

 

Ca să măreşti ochii prea mici,traseză-le conturul urcând lejer linia de pe la jumătatea ochiului.În colţul intern,foloseşte şi un creion de contur albastru-deschis. Dacă ai mână sigură,foloseşte şi un eye-liner,în linie ascendentă spre colţurile exterioare.

 

 

Obrajii rotunzi

 

Aplică fard de obraz în nuanţe roz-oranj între maxilar şi pomeţi,apoi aplică pudră terracotta pe pomeţi.