Considerat un tip de machiaj natural,machiajul mineral are ca ingredient de bază o pudră din minerale naturale,foarte fin măcinate. De aceea,machiajul mineral este mai sănătos pentru pielea ta,comparativ cu cel pe bază de ingrediente sintetice. Este recomandat tenului sensibil,mai ales pentru că mineralele nu produc alergii.  

Compoziţia produselor minerale

Acestea sunt în proportie de 95% realizate din minerale,ce se combină apoi cu pigmenţi denşi,pentru culoare. Din start,din compoziţia lor lipsesc ingredientele dăunătoare precum pudra de talc,parfumul,alcoolul sau conservanţii. Dioxidul de zinc,oxidul de titaniu,oxidul de fier,pulberea de diamante,magneziul,pulberea de aur sunt ingredientele magice care te vor ajuta să arăţi impecabil mereu.

Beneficii

Produsele “minerale” au proprietatea că nu astupă porii,deci nu sunt comedogene. În felul acesta,nu trebuie să te temi de coşuri.

Compoziţia de minerale este complet naturală şi hipo-alergenică. Asta înseamnă că femeile cu tenul super sensibil pot purta astfel de machiaje.

Efectul este spectaculos,dacă luăm în calcul acoperirea de aproape 100% a imperfecţiunilor. Este de mare ajutor femeilor ce suferă de afecţiuni cuperozice la nivelul tenului,pentru că maschează perfect roşeaţa inestetică. Pielea arată proaspătă şi strălucitoare.

Un alt atu important în susţinerea şi recomandarea acestui tip de produse îl reprezintă rezistenţa în timp. Dacă alte machiaje au nevoie de retuşuri pe parcursul unei zile,machiajul mineral lasă aceste impedimente în urmă.