Ştii câte puteri vindecătoare se află chiar în palma ta? Pe harta ei sunt desenate puncte energetice,semnele bolilor de care suferi şi tot acolo se află secretul vindecării.

Medicina tradiţională foloseşte de când lumea aceste „puteri“ ale mâinilor,în terapii care dau rezultate uneori mai bune decât medicina clasică. Vorbim despre chiropraxie,terapia Reiki şi terapia prin relaxare şi masaj,trei tipuri de tratament care-ţi vindecă atât trupul,cât şi sufletul.

Chiropraxia îţi "repară" coloana

 

Pe vremea bunicii,în fiecare sat exista cineva care ştia să „ pună oasele la loc“. Astăzi,această terapie de manipulare a articulaţiilor este recunoscută ca fiind eficientă în tratamentul afecţiunilor coloanei vertebrale şi se numeşte chiropraxie – osteopatie.

Chiropracticianul Mihai Lungu Vili (foto) a fost printre primii specialişti din România care a propus pacienţilor săi un complex de terapii complementare noi,în care a inclus şi chiropraxia. Prin aceste metode,el tratează nu numai cauza fizică a bolii,ci şi pe cea psihică,redându-le pacienţilor echilibrul interior.

Ce tratează chiropraxia?

„Chiropraxia este recomandată celor care suferă de diferite afecţiuni ale coloanei vertebrale:hernie de disc,discopatie,scolioză,cifoză,spondiloză şi lombosciatică“,ne explică chiropracticianul Mihai Vili Lungu.

„Primul pas în tratament este diagnosticarea fizică,mentală şi energetică a bolii. Prin acest tip de diagnostic,încerc să aflu care sunt cauzele bolii,ce tip de viaţă duce pacientul,care este nivelul de stres din viaţa lui,dacă simte că are un echilibru interior sau nu. Toate tratamentele pe care le aplic pacienţilor mei au la bază aceste principii.”

 

Cum acţionează chiropraxia?

Prin această metodă de tratament alternativ se pun la loc vertebrele sau discurile vertebrale migrate. Avantajele ei sunt:ieşirea rapidă din crizele de durere,evitarea intervenţiei chirurgicale,reluarea vieţii normale într-un timp cât mai scurt.

Ea este combinată cu alte metode de tratament,cum ar fi:reflexoterapia,kinetoterapia,presopunctura,masajul terapeutic sau de relaxare şi drenajul limfatic. Acest tip complex de tratament durează între 4 şi 15 şedinţe,în funcţie de boală şi de gravitatea ei,dar rezultatele finale sunt de excepţie.

Adrese utile:

Mihai Lungu Vili:www.chiropraxie.ro

Mihai Albu:www.safe-place.ro

Viorel Mihai:www.masaj.ro