Pe lângă faptul că sunt gustoase şi aromate,portocalele sunt bogate în vitamina C care luptă împotriva bacteriilor şi întăreşte sistemul imunitar. De asemenea,portocalele protejează celulele organismului,deoarece sunt o sursă bogată de betacaroten,cunoscut şi sub numele de provitamina A.

Previn constipaţia

Fibrele din compoziţia portocalelor ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv şi la prevenirea constipaţiei. Totodată,fibrele contribuie la scăderea colesterolului rău şi,implicit,la reducerea riscului de a suferi de boli ale inimii şi menţin în limite normale nivelul zahărului în sânge.  

Reduc inflamaţiile

Persoanele care suferă de artrită pot consuma portocale,deoarece ele au proprietăţi anti-inflamatorii ce ajută la atenuarea simptomelor. În cazul persoanelor care acuză probleme la nivelul sistemului osos,portocalele au rol de protecţie a structurii osoase,prevenind apariţia diferitelor afecţiuni.

Intăresc sistemul imunitar

Vitamina C din compoziţia portocalelor stimulează producţia celulelor albe în organism ce au rol în îmbunătăţirea sistemului imunitar. Aşadar,consumate cu regularitate,portocalele te ajută să te fereşti de infecţiile virale des întâlnite în sezonul rece.